Tisztába vagyok azzal, hogy a lekvárfőzés elég nagymamás hobbi, de esküszöm, hogy ezekkel a mai dzsemfix csodákkal egyáltalán nem nagy cucc eltenni télire néhány üveggel. Ha szereti a család a lekvárt és esetleg van is a kertben gyümölcsötök, vagy olcsón hozzá tudtok jutni, akkor egy próbát szerintem megér mindenképp, mert a fincsi házit össze sem lehet hasonlítani a bolti verzióval. Persze ha van gondoskodó Nagymama, aki ellátja az egész családot, akkor nem szóltam! :)
Hozzávalók:
3 kg magozott meggy
40 dkg cukor
2 csomag 3:1 dzsemfix
Elkészítés:
A kimagozott, megmosott meggyet jó alaposan keverd össze a cukorral. Én letakarva hagytam néhány órát állni, hogy kicsit levet eresszen és a cukor átjárja a savanykás gyümölcsöt.
Ezt követően botmixerrel pürésítsd a kívánt állagra.
Szórd bele a dzsemfixet, majd kezdd el melegíteni.
Folyamatos kevergetés mellett forrald fel a lekvárt, majd főzd még 5 percig.
Ha sok lenne a hab, szedd le.
Adagold tiszta, steril üvegekbe a lekvárt, illetve helyezd száraz dunsztba a ribizlis-sárgabarack lekvárnál leírt módon.
Ekkora mennyiségből nekem 2 db 7 dl-es és 5 db 2,5 dl-es befőttes üvegnyi lekvárom lett.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek