Mindig elhatározom, hogy tavaszra kipörgetem a kamrában (és a gázóra szekrényben) felgyűlt lekvárokat, befőtteket. Eddig még sose sikerült ez a mission, de idén nagyon szilárd az elhatározásam. Szerintem az eper és a cseresznye szezon kezdetéig gyümölcslevest fogunk enni, hogy legyen hely az idei muníciónak. Persze próbálok olyan édességeket is sütni, melyekbe belerejthetek egy kis fagyasztott gyümölcsöt, befőttet, vagy valamilyen fincsi lekvárt. Ennek a kókuszos muffinnak is nagyon jót tesz 1-1 kiskanálnyi savanykás leki, úgyhogy tökéletesen beleillik a tervembe. :D Próbáljátok ki Ti is.
Hozzávalók: (1bögre=1,5 dl)
1 bögre cukor
1 nagy tojás
1 bögre tej
fél bögre olaj
2 bögre liszt
1 zacskó sütőpor
1 mk só
1 kis zacskó kókuszreszelék (200 g)
1 kis üveg baracklekvár
Elkészítés:
Üsd egy nagy tálba a tojást, majd verd fel a cukorral. Öntsd hozzá az olajat.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket, majd a tejjel felváltva adagold a cukros masszához.
Jó alaposan dolgozd össze az egészet.
Tegyél 1-1 púpos kiskanálnyi tésztát minden formába, majd jöhet 1-1 kiskanál lekvár, végül a maradék tészta.
Süsd 180 fokon kb. 20 percig.
Tipp: Lekvár helyett lehet gyümölccsel is készíteni.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek