Nálunk már érik a telken a cseresznye és a meggy, úgyhogy nincs megállás, jönnek a finomabbnál finomabb, igazi nyári, gyümölcsös sütemények. Kezdésnek egy fincsi zabpelyhes édességet hoztam, amit bárki el tud készíteni, ráadásul a tészta összeállítása is nagyon gyors. Nincs kifogás, irány a konyha! :)  

meggy zabpehely dió édességek

Hozzávalók 24 db normál méretű muffinhoz:

20 dkg liszt

10 dkg zabpehely

1 csomag sütőpor

2 tojás

10 dkg cukor

1 dl olaj

2 dl tej

30 dkg meggy+fahéjas cukor

2 marék durvára tört dió

meggy zabpehely dió édességek

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, ha van kedved magozd ki. Forgasd egy kevés fahéjas cukorba. (Én most lusta voltam, mivel a hétvégén 1 rekesz cseresznyét magoztunk ki a tesómmal.)

A tojást verd fel a cukorral, majd add hozzá az olajat.

A lisztet keverd össze a zabpehellyel és a sütőporral, majd az egészet adagold a tésztához.

Öntsd bele a tejet is. (Ne aggódj, ha hígnak találod, mert a zabpehely felszívja egy kicsit.)

Keverd a tésztába a diót és a meggyet is, majd adagold őket a muffin formába.

Süsd 180 fokon 20 percig.

meggy zabpehely dió édességek

Tipp: Most elfelejtettem, de alapetően a sütik tetejét meg szoktam szórni egy kevés fahéjjal és zabpehellyel. Csak ajánlani tudom, mert nagyon fel tudja dobni a muffinokat. :) 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.