Érdekes, hogy milyen apróságok hiányoznak az embernek a régi, Mr. Baba előtti életéből. Nem a bulizás, nem az alvás, nem a függetlenség (bár néha jó lenne egy csipet belőlük), hanem egy kis nyugalom, amikor egyikünknek sem kell kapkodni, hanem ráérünk babanyígás nélkül betolni a vasárnapi kávénkat és reggelinket. Mindig próbálkozunk, de úgy tűnik, hogy a laza étkezések majd csak akkor jönnek el, mikor Gombóc uraság is velünk együtt szürcsöli a reggeli kakaót a fincsi péksütivel. Jelen esetben egy meggyes diós kuglóffal. :)
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
1 dl olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 dl tej
4 púpos ek durvára darált dió
15 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 160 fokra és készíts elő egy kuglóf formát.
A tojásokat jó alaposan keverd ki a cukorral, majd add hozzá az olajat is.
A sütőporos lisztet szitáld a keverékhez, majd jó alaposan dolgozd össze.
Lazítsd tejjel.
Keverd bele a darált diót is.
A massza felét egyengesd el a kuglóf formádba, majd szórd meg a - jó alaposan lecsöpögtetett - meggy felével.
A maradék tésztát is öntsd a formába, majd dobáld bele a másik adag meggyet is.
Süsd kb. 50 percet 160 fokon.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek