Érdekes, hogy milyen apróságok hiányoznak az embernek a régi, Mr. Baba előtti életéből. Nem a bulizás, nem az alvás, nem a függetlenség (bár néha jó lenne egy csipet belőlük), hanem egy kis nyugalom, amikor egyikünknek sem kell kapkodni, hanem ráérünk babanyígás nélkül betolni a vasárnapi kávénkat és reggelinket. Mindig próbálkozunk, de úgy tűnik, hogy a laza étkezések majd csak akkor jönnek el, mikor Gombóc uraság is velünk együtt szürcsöli a reggeli kakaót a fincsi péksütivel. Jelen esetben egy meggyes diós kuglóffal. :)

dió meggy ráérős reggelik édességek tojás porcukor olaj liszt sütőpor tej

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg porcukor

1 dl olaj

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 dl tej

4 púpos ek durvára darált dió

15 dkg magozott meggy

dió meggy ráérős reggelik édességek tojás porcukor olaj liszt sütőpor tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 160 fokra és készíts elő egy kuglóf formát.

A tojásokat jó alaposan keverd ki a cukorral, majd add hozzá az olajat is.

A sütőporos lisztet szitáld a keverékhez, majd jó alaposan dolgozd össze.

Lazítsd tejjel.

Keverd bele a darált diót is.

A massza felét egyengesd el a kuglóf formádba, majd szórd meg a - jó alaposan lecsöpögtetett - meggy felével. 

A maradék tésztát is öntsd a formába, majd dobáld bele a másik adag meggyet is.

Süsd kb. 50 percet 160 fokon.

dió meggy ráérős reggelik édességek tojás porcukor olaj liszt sütőpor tej

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.