A dió mellett szerintem a mák az örök klasszikus, ami minden évben visszatérő vendég az ősz beköszöntével. Biztos vágyunk ilyenkor már a karácsonyi bejglire és azért sütünk egyre több diós, mákos süteményt. :) Kíválóan lehet variálni különböző gyümölcsökkel, például citrommal vagy éppen meggyel/cseresznyével. Én utóbbival bolondítottam meg, ami kissé visszahozza a nyári hangulatot is. Az idő egyébként nagy szerencsénkre késő tavaszi, kora nyári, úgyhogy ez a szuper párosítás. Ha Ti is odavagytok a mákos receptekért, érdemes visszanézni a blogra, mert egy mascarpone-s, citromos finomságot is hozok a közeljövőben.
Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl
1 bögre natúr joghurt (1 kis doboz)
3/4 bögre cukor (nálam barnacukor)
3/4 bögre olaj
2 tojás
1/2 bögre mák
2 bögre liszt (nálam teljes kiőrlésű)
fél csomag sütőpor
2 bögre cseresznye vagy meggy (fagyasztott vagy befőtt)
Hozzávalók a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
fél l tej
1 kis doboz mascarpone
1 kk vanília aroma
néhány szem cseresznye/meggy a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.
A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a joghurtot és az olajat is.
A lisztet, a sütőport és a mákot szintén keverd össze, majd szitáld a joghurtos keverékhez.
A cseresznyét/meggyet magozd ki, csepegtesd le, ha szükséges, majd forgasd a tésztába.
Adagold a formákba, majd süsd kb. 20 percig.
A pudingot készítsd el a tejjel és a cukorral a csomagoláson látható utasítás szerint, majd hagyd kicsit kihűlni.
A mascarpone-t lazíts fel, majd egy habverő segítségével dolgozd össze a pudinggal.
Add hozzá a vanília aromát is, majd egy csillag csövű habzsák segítségével díszítsd fel a muffinok tetejét.
Szórd rá a cseresznyét és kész is. :)
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek