A dió mellett szerintem a mák az örök klasszikus, ami minden évben visszatérő vendég az ősz beköszöntével. Biztos vágyunk ilyenkor már a karácsonyi bejglire és azért sütünk egyre több diós, mákos süteményt. :) Kíválóan lehet variálni különböző gyümölcsökkel, például citrommal vagy éppen meggyel/cseresznyével. Én utóbbival bolondítottam meg, ami kissé visszahozza a nyári hangulatot is. Az idő egyébként nagy szerencsénkre késő tavaszi, kora nyári, úgyhogy ez a szuper párosítás. Ha Ti is odavagytok a mákos receptekért, érdemes visszanézni a blogra, mert egy mascarpone-s, citromos finomságot is hozok a közeljövőben.

joghurt liszt cukor cseresznye meggy vanília vanília aroma tej puding mascarpone gyors muffinok édességek tojás olaj sütőpor

Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl

1 bögre natúr joghurt (1 kis doboz)

3/4 bögre cukor (nálam barnacukor)

3/4 bögre olaj

2 tojás

1/2 bögre mák

2 bögre liszt (nálam teljes kiőrlésű)

fél csomag sütőpor

2 bögre cseresznye vagy meggy (fagyasztott vagy befőtt)

joghurt liszt cukor cseresznye meggy vanília vanília aroma tej puding mascarpone gyors muffinok édességek tojás olaj sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

1 kis doboz mascarpone

1 kk vanília aroma

néhány szem cseresznye/meggy a díszítéshez

joghurt liszt cukor cseresznye meggy vanília vanília aroma tej puding mascarpone gyors muffinok édességek tojás olaj sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a joghurtot és az olajat is.

A lisztet, a sütőport és a mákot szintén keverd össze, majd szitáld a joghurtos keverékhez.

A cseresznyét/meggyet magozd ki, csepegtesd le, ha szükséges, majd forgasd a tésztába.

Adagold a formákba, majd süsd kb. 20 percig.

A pudingot készítsd el a tejjel és a cukorral a csomagoláson látható utasítás szerint, majd hagyd kicsit kihűlni.

A mascarpone-t lazíts fel, majd egy habverő segítségével dolgozd össze a pudinggal.

Add hozzá a vanília aromát is, majd egy csillag csövű habzsák segítségével díszítsd fel a muffinok tetejét. 

Szórd rá a cseresznyét és kész is. :)

joghurt liszt cukor cseresznye meggy vanília vanília aroma tej puding mascarpone gyors muffinok édességek tojás olaj sütőpor

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.