Imádom az édeset a savanykással vegyíteni, így mi is lehetne számomra tökéletesebb választás, mint a tömény, cukros, csokoládés, ragacsos brownie-t felturbózni egy kevés pikáns meggyel. Szuper összhangba kerül így szerintem a fincsi csokika és a gyümölcs.

Egyébként január elején, a csillámporos ünnepek után mindig nagyon távolinak tűnik nekem a tavasz eljövetele. Most azonban annyira gyorsan peregnek a napok Mr. Baba miatt, hogy lassan itt van január vége. Egyre gyorsabban közeledünk tehát a cseresznye és a meggy szezon felé, szóval kitartás, mert lassan a tavaly elrakott fagyasztott gyümik és befőttek helyett, végre friss hozzávalókból süthetünk! Én már alig várom! És Ti? :) 

meggy brownie édességek étcsokoládé étcsoki csoki csokoládé liszt cukor kakaópor tojás

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

2 ek jó minőségű kakaópor

15 dkg étcsokoládé

fél üveg meggybefőtt

meggy brownie édességek étcsokoládé étcsoki csoki csokoládé liszt cukor kakaópor tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsit. 

Törd kockákra az étcsokit, majd gőz felett olvaszd össze a vajjal.

A tojást keverd habosra a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Ezt követően öntsd a masszához az olvasztott csokiszószt is.

Jó alaposan keverd bele a tésztába, majd az egészet egyengesd a tepsibe.

Szórd meg a fincsi meggyel, majd süsd kb. 20 percig. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kissé ragacsos a sütike.

meggy brownie édességek étcsokoládé étcsoki csoki csokoládé liszt cukor kakaópor tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.