A sima boci szeletnek is hatalmas sikere volt a családban, ami nem is meglepő, hiszen a kakaós tészta, fincsi, túrós betéttel kinek ne nyerné el a tetszését? Persze, mindig van előre, így úgy döntöttem, hogy egy kis plusz gyümölcs sem fogja elrontani a csokis-túrós sütikénket. Nekem így még jobban ízlett, hiszen a savanykás meggy egy plusz ízt vitt a finomságba, ráadásul a kinézetét is nagyon feldobta. Persze meggy helyett működhet más gyümikkel is, pl. eperrel, málnával, szederrel, cseresznyével, de még áfonyával is tökéletes lehet.
Hozzávalók a túrós masszához:
50 dkg túró
4 ek búzadara
1 db tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a kakaós tésztához:
3 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
1 dl meggybefőtt lé
fél üveg meggybefőt vagy 20 dkg friss meggy
Elkészítés:
Elsőként a túrókrémet készítjük el, hogy a búzadarának legyen ideje kicsit megduzzadnia.
A túrót öntsd egy nagy tálba, majd keverd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a búzadarát is.
Keverd össze az egészet, majd tedd félre kb. 1 órára, hogy a búzadara megduzzadjon.
Közben készítsd el a csokis tésztát. Elsőként válaszd szét a tojásokat és a fehérjéből verj kemény habot. Tedd félre picit.
A cukrot dolgozd össze a vajjal, majd add hozzá a tojások sárgáját.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport szintén keverd össze, majd szitáld a cukros-tojásos masszába.
Öntsd a tejet és a meggybefőtt levét a tésztához, majd óvatosan forgasd bele a már előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy sütőpapírral kibélelt, nagy tepsit.
Öntsd bele a csokis tésztát, majd kiskanállal, foltokban adagold bele a túrós keveréket is.
Szórd meg meggybefőttel, majd süsd kb. 25 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek