Bevallom férfiasan, hogy ez a recept már igen régi, közel egy éves. Tavaly az egyik kollégám 40. születésnapjára készítettem, de mivel nem sikerült túl jó fotót készíteni a tortáról, eddig valahogy nem került sorra. A recept viszont tényleg jó, ízlett mindenkinek, úgyhogy tekintsetek el kérlek a külcsínytől (értsd: a béndzsi fotóktól) és koncentráljunk csak az ízre. :D Ami meg igen jó! Persze, hogy jó, hiszen a csokis piskóta alapot remekül kiegészíti a könnyű, üde túrókrém és a sok fincsi gyümölcs.
Hozzávalók a piskótához:
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg liszt
2 kk kakaópor
0,5 dl tej
Hozzávalók a túrókrémhez:
40 dkg túró
1 kis doboz habtejszín
10 dkg mascarpone (ha nincs, jó a tejföl vagy a görög joghurt is helyette)
1 citrom reszelt héja
kb. 5 ek porcukor
1 kk vanília aroma
1 csomag zselatinfix
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez:
kb. 20 dkg gyümölcs vegyesen (nálam szeder, eper, ribizli és meggy)
1 csomag tortazselé + a csomagoláson előírt mennyiségű cukor és víz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és béleld ki egy csatos tortaforma alját sütőpapírral.
A tojásokat válaszd szét, és verd kemény habbá a fehérjét.
A sárgáját keverd össze a vajjal és a cukorral.
A liszthez add hozzá a kakaóport és a sütőport, majd szórd az egészet a cukros masszához.
Öntsd hozzá a tejet, végül óvatosan dolgozd bele a tojásfehérjét is.
Simítsd a tésztát a formába, majd süsd kb. 20 percig.
A túrókrémhez a túrót és a mascarpone-t jó alaposan keverd össze.
Szitáld hozzá a porcukrot, add hozzá a vanília aromát majd reszeld bele a citrom héját is.
A habot verd fel és óvatosan forgasd a túrókrémhez.
A zselatin fixet a csomagoláson látható útmutató szerint készítsd el, majd keverd hozzá a krémhez.
A kihűlt csokis tortalapra kanalazd rá az összes krémet. (Persze a torta maradjon a formába.)
A tortát tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a krém.
Ezt követően rakd ki ízlés szerint gyümölcsökkel a tortát.
A tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint készítsd el, majd középről indulva öntsd egyenletesen a tortára.
Tedd hűtőbe a süteményt és csak tálalás előtt vedd ki a tortaformából.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek