Narancs, fahéj, őrölt szegfűszeg! Szerintem ez a három alapanyag totálisan karácsonyi hangulatba hoz mindenkit. A muffin tésztája egyébként nagyon puha, fűszeres és illatos a sok finomságtól. A tetején pedig a mascarpone krém selymes és könnyű, a narancstól kellemesen aromás. Ha szépen, habzsákból nyomod a krémet a sütik tetejére, akkor tuti választás a karácsonyi bulira is, mert az íze és az illata tényleg hihetetlenül ünnepi. :)
Hozzávalók:
30 dkg répa
4 tojás
20 dkg cukor
1,5 dl olaj
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1-1-1-1 csapott kk fahéj, őrölt szegfűszeg, ánizs, mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg kandírozott narancshéj
Hozzávalók a krémhez és a mázhoz:
25 dkg mascarpone
25 dkg görög joghurt
3-4 csapott ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)
1 narancs
Elkészítés:
Elsőként reszeld le a répát a reszelőd legkisebb lyukán.
Ezt követően a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.
A liszthez add hozzá a sütőport, a fűszereket majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.
Végül keverd hozzá a répát és a kandírozott narancs nagy részét, majd adagold a muffin forma mélyedéseibe.
Süsd 180 fokon kb 20 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.
Közben a krémhez keverd össze a mascarpone-t, a görög joghurtot és az átszitált porcukrot.
A narancsot alaposan mosd meg, reszeld bele a héját és facsard bele a levét. Jó alaposan dolgozd össze az egészet.
Ha kihűltek a muffinok egy késsel vagy csillag csövő habzsák segítségével díszítsd fel a sütiket a krémmel. Szórj rájuk egy kevés fahéjat és néhány szem kandírozott narancs darabkát.
Teljesen karácsonyi hangulatod lesz a sok finom fűszertől és a narancstól. :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon, további ünnepi inspirációért pedig kattints ide.
Utolsó kommentek