A paradicsom-bazsalikom-fokhagyma trió nálam verhetetlen. Pláne ha hozzá jön még egy kis bacon és chili is, tuti a boldogság. Szerencsére Gy. sem veti meg ezeket a finom falatokat, így nincs is nehéz dolgom a konyhában. Bár, ha jobban belegondolok ő kevesebbel is beérné: szerintem kiegyezne chili paprikával és frissen sütött bacon-nel. Azért én nyilván nem állok meg ennyinél, úgyhogy, ha van kedvetek olvassatok tovább! :)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csomag bacon
1 db hámozott paradicsom konzerv
1 marék bazsalikom
1 kk só, bors
1-2 chili paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a bazsalikomot vágd apróra, a bacont szeleteld fel, a chili paprikát pedig vágd karikára.
Süsd meg a szalonnát, majd tedd félre.
Pirítsd meg a hagymát a bacon maradék zsírján, de ha nincs elég, használhatsz egy kevés olívaolajat. Törd bele a fokhagymát is.
Öntsd hozzá a hámozott paradicsomot és nyomkodd kicsit szét a parikat. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, majd szórd bele a chili paprikát is.
Forrald össze a mártást, majd keverd a szószba a bacont. Persze azt is lehet, hogy külön kínálod, így végig ropogós marad a szalonna.
Tálald friss salátával és a kedvenc tésztáddal/galuskáddal. Szórd meg a szószt friss bazsalikommal és sajttal, így mutatósabb és finomabb lesz az étel.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek