Tavaly decemberber 23-án, mikor este 9-kor ezt a süteményt készítettem, azt hittem, hogy idén - mivel itthon leszek - temérdek időm lesz és már jó előre elkészülök mindennel. Gondoltam, hogy olyan varázslatos karácsonyt csapunk ünnepi fényekkel, díszekkel, friss, illatos süteményekkel, amilyet még nem látott a világ. Most december közepén, kb. örülök, hogy az égősorok egy része felkerült az ablakokra, van adventi koszorúnk, voltunk a Mikulásnál (igazából 4 Mikulásnál, úgyhogy nem tudom milyen zavart okoztam ezzel Mr. Baba fejében :D) és borzasztó boldog vagyok, ha heti 1-2 karácsonyi sütit sikerül előállítanom. Már látom, hogy egy örökmozgó 7 hónapossal nem olyan idilli és egyszerű a készülődés, mint ahogy én azt tavaly elképzeltem. Annál szuperebb érzés viszont nincsen, mint mikor ez a kis cukiság rácsodálkozik a hóesésre, esténként az ünnepi fényekre, tátott szájjal nézi a karácsonyi dalokat éneklő gyerekeket, és így már nem is annyira érdekel, hogy hogyan fogok elkészülni mindennel karácsonyig.
Hozzávalók:
200 g vaj
200 g mascarpone
90 g cukor
270 g liszt+a nyújtáshoz
darált dió (minél több, annál jobb)
baracklekvár (kb. fél kis üvegnyi)
Elkészítés:
A puha vajat, a krémsajtot, a cukrot, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban.
Tedd hűtőbe egy kis időre, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen. Ez azért fontos, mert a tészta alapból elég ragacsos, de hidegen sokkal kezelhetőbb azért.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A tészta felét nyújtsd ki kör alakúra egy - jó alaposan - kilisztezett deszkán.
Kend meg baracklekvárral, majd szórd meg darált dióval.
Vágd kb. 12 cikkelyre a tésztát, mintha pizzát szeletelnél.
Tekerd fel őket a hosszabbik végüknél fogva, majd kicsit hajlítsd is meg őket, hogy szép ívesek legyenek. Tedd sütőpapíros tepsire őket, majd kend le felvert tojással.
A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.
Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket.
2 tepsi lesz ebből az adagból.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek