Nem tudom, hogy emlékeztek-e még, de sokszor büszkélkedtem vele, hogy nekem - nagy szerencsémre - három Nagypapám is van. Idén januárban ünnepeltük Géza Papa 90. Születésnapját, melyre ezzel a finom édességgel készültem. Papa mindig kitűzött maga elé egy újabb és újabb célt, amit szeretett volna megélni. A 90. Szülinap után, Mr. Baba érkezése volt a következő. Milán nagyon nagyon szerencsés, mert még épp megismerhette a Papát. Sajnos emlékezni nem fog Rá, de teszek róla, hogy sok sok szép sztorit halljon Róla. Ez a süti abból a dióból készült, amit még Ő pucolt nekem (nekünk) nagy odafigyeléssel, csupa szeretettel. Nem tudom, hogy valaha fogok e úgy diós sütit enni, hogy ne lábadjon közben könnybe a szemem és ne Ő jusson eszembe, de lehet, hogy külön jó is, hogy így mindig emlékezni fogok Rá.
Hozzávalók:
2 tojás
250 g tejföl
1 dl olaj
6 ek cukor
8 púpos ek liszt (nálam teljes kiőrlésű)
fél csomag sütőpor
1 marék durvára vágott dió
gyümölcsök ízlés szerint: nálam ribizli, sárgabarack, őszibarack, meggy
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.
A gyümölcsöket mosd meg, a barackokat vágd kisebb darabokra, a meggyet magozd ki.
A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.
Add hozzá az olajat és a tejfölt is.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral és szitáld a cukros keverékhez.
Öntsd a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel és szórd meg dióval.
Süsd kb. 20 percig.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek