Szerintem a hagyományos főzött gyümölcslevesek elég megosztóak. Van aki imádja, és évszaktól függetlenül hidegen, melegen, langyosan, bármilyen gyümölcsből szívesen eszi, de van, aki egyáltalán nem szereti. Ez a leves, talán az igazi gyümölcsleves elleneseket is meggyőzi, frissítő, üde ízével. Nyáron, 35 fokban szerintem nincs is jobb egy ilyen finomságnál. Az meg már csak hab a tortán, hogy pillanatok alatt elkészül. Csak arra kell figyelni, hogy legyen elég idő lehűteni, az étkezés előtt.
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg eper
1 dl tejszín
2 dl tej
1 kis doboz epres joghurt
1 narancs leve és lereszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
esetleg 1-2 ek méz, ha nem elég édes az eper
néhány szem eper és mandulapehely a tálaláshoz
Elkészítés:
Az epret csumázd ki, mosd meg, majd vágd apróbb darabokra.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd turmixold össze. (Én botmixert használtam.)
Kanalazd bele a joghurtot, add hozzá a fahéjat, vaníliás cukrot, a narancs levét és lereszelt héját, illetve ízlés szerint mézet.
Öntsd fel tejjel, majd jó alaposan keverd össze.
Behűtve tálald egy kevés mandulapehellyel és friss eperrel.
Tipp: Kínálhatsz még mellé fagylaltot, tejszínhabot, díszítheted citromfűvel.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és insta
Utolsó kommentek