Szerintem a hagyományos főzött gyümölcslevesek elég megosztóak. Van aki imádja, és évszaktól függetlenül hidegen, melegen, langyosan, bármilyen gyümölcsből szívesen eszi, de van, aki egyáltalán nem szereti. Ez a leves, talán az igazi gyümölcsleves elleneseket is meggyőzi, frissítő, üde ízével. Nyáron, 35 fokban szerintem nincs is jobb egy ilyen finomságnál. Az meg már csak hab a tortán, hogy pillanatok alatt elkészül. Csak arra kell figyelni, hogy legyen elég idő lehűteni, az étkezés előtt. 

eper leves mandula narancs fahéj vaníliás cukor tejszín tej fincsi ebédek

Hozzávalók 2 főre:

30 dkg eper

1 dl tejszín

2 dl tej

1 kis doboz epres joghurt

1 narancs leve és lereszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 kk fahéj

esetleg 1-2 ek méz, ha nem elég édes az eper

néhány szem eper és mandulapehely a tálaláshoz

eper leves mandula narancs fahéj vaníliás cukor tejszín tej fincsi ebédek

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, mosd meg, majd vágd apróbb darabokra.

Öntsd hozzá a tejszínt, majd turmixold össze. (Én botmixert használtam.)

Kanalazd bele a joghurtot, add hozzá a fahéjat, vaníliás cukrot, a narancs levét és lereszelt héját, illetve ízlés szerint mézet. 

Öntsd fel tejjel, majd jó alaposan keverd össze. 

Behűtve tálald egy kevés mandulapehellyel és friss eperrel.

Tipp: Kínálhatsz még mellé fagylaltot, tejszínhabot, díszítheted citromfűvel. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.