Zsófi barátném volt az első közülünk, még a gimi legelején, aki elkezdett próbálkozni a főzőcskézéssel. Sose felejtem el, a suli utáni pletykálás közben elkészített hatalmas adag bolognaikat, carbonara szószos tésztákat, melyek önálló előállítására iszonyúan büszkék voltunk akkoriban. (Nyilván itt a bolognai és carbonara alap felhasználásával készült verzióra kell gondolni.:D) Emlékszem még Zsófitól egy rakott krumplira, amit nem sütőben sütött, hanem fazékban főzött, illetve az ottalvós bulijai utáni - elmaradhatatlan -párizsis-sajtos rántottájára. :D
Azóta már derék háziasszony lett és sokat főzőcskéznek együtt a barátjával, Istivel. A gyors megoldásokat azonban még mindig szereti, úgyhogy nem is lepődtem meg, mikor a lakásavatójukon egy leveles tésztás nasival várt minket. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, ennek ellenére csak úgy eteti magát, úgyhogy kiváló vendégvárónak.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag bacon
10 dkg sajt
1 tojás
2-3 ek mustár
pici liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.
Kend le az egészet mustárral.
A téglalapot képzeletben felezd meg, és az egyik részét borítsd be a bacon szeletekkel.
Szórd rá a reszelt sajtot, majd hajtsd a bacon szalonnás, sajtos részre a tészta másik részét.
Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.
Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.
Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal.
Süsd 200 fokon kb. 12 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Ui.: Zsófinak ma van a szülcsinapcsija (természetesen a 16.), így ezúton is szeretnék neki nagyon boldog szülinapot kívánni! :)
Utolsó kommentek