Ki volt már idén levendulázni? Nagy divat lett mostanság fotózkodni a gyönyörű lila rengetegben. Mi évekig nem jutottunk el, mindig közbe jött valami. Bezzeg tavaly, 2 hónapos (se) babával sima ügy volt. :D Azóta sem értem magunkat, hogy miért offroadoztunk vele. Minden esetre idén tuti jobban élvezné, legalábbis nem szundikálná végig a nap nagy részét. Az már más kérdés, hogy számomra mennyire lenne élvezetes, rohangálhatnék utána, hogy nehogy letapossa/kiirtsa a fél ültetvényt. Mondjuk ilyen jó kis sütik mellett, még jó, hogy kondiban tart és vigyáz az alakomra. Itt is köszi Mr. Baba.
Hozzávalók:
1 nagy doboz joghurt
4 tojás
1 dl olaj
12 ek cukor
16 púpos ek liszt
1 csomag sütőpor
1 mk só
1 ek szárított levendula
30 dkg málna/ribizli vegyesen
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 190 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy jó nagy tepsit.
A tojásokat üsd fel, aztán keverd ki jó alaposan a cukorral.
Add hozzá a joghurtot, majd az olajat is. Szórd bele a sót.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd bele a tésztába.
Ízesítsd a levendulával.
Önts a masszát a tepsibe, majd szórd meg a gyümölccsel.
Süsd kb. 30 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek