Húúú, most nézem csak, hogy annak ellenére, hogy imádok pohárkrémeket készíteni, elég rég volt már ilyen poszt. Ennek apropóján ma egy fanyar ribizlis-túrós csodát hozok, amit a tejcsoki selymessége fog egyensúlyba hozni. Szerintem tökéletes nyári desszert és ezekbe a gyönyörű kelyhekbe adagolva nagyon elegáns is. Ha vendégeket várunk, akkor is bátran készítsük, mert gyorsan összedobható és nagyon látványos.
Hozzávalók:
15 dkg túró
1,5 dl habtejszín
1 ek porcukor
fél citrom leve
10 dkg ribizli
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg babapiskóta
Elkészítés:
A csokit törd kockákra, majd önts hozzá 2 ek tejszínt.
A többit a pocukorral verd kemény habbá, majd add hozzá a citromlevet is.
Forgasd bele a túróba.
Készíts elő 4 poharat és tördeld az aljába a babapiskótát.
Adagold a piskótára a túrókrémet.
A csokit olvaszd fel, majd locsold ezt is a poharakba.
Végül díszítsd jó sok ribizlivel.
Tipp: Ribizli helyett használhatsz más gyümölcsöt is. Tuti jó eperrel, málnával, szederrel, áfonyával, de télen banánnal is el tudnám képzelni. Szerencsére még jó messze van, így legközelebb barackkal fogom kipróbálni. Ti milyen gyümölcsökkel kombinálnátok?
Ha tetszett a bejegyzés, nézz be facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb, finomabbnál-finomabb receptekről sem.
Utolsó kommentek