Esténként nagy a boldogság mikor a Ded végre aludni tér és van egy kevés időnk kifújni magunkat. Persze ilyenkor áll elő az a helyzet, hogy jó lenne valamit nyámnyogni. A húsvéti csoki készletünk sajnos már fogytán, Mr. Baba dörmi macijait pedig nincs pofám (najó, egyszer-kétszer előfordult már) megdézsmálni, így jól jön, ha mindig van otthon valami finom süti, ami csillapítja az édesség iránti vágyunkat. Ez általában így szokott lenni, a dolog szépséghibája azonban az, hogy a Ded közvetlen a konyha és a hűtő mellett szundikál, általában igencsak éberen. Így két lehetőség van: vagy már jóelőre előkészítem az esti nasit, mint ebben az esetben, vagy halált megvető bátorsággal csörömpölünk és reménykedünk, hogy az égiek kegyesek lesznek hozzánk és nem ébresztjük fel. Szerencsére most észnél voltam és már délután szépen poharakba rendezgettem a gyümölcsrizst. A nyugodtan elfogyasztott esti nasi pedig felért egy wellness hétvégével. :)
Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 l tej
2,5 dl víz
3 ek cukor
5 dkg kókuszreszelék
1 citrom
1 doboz habtejszín
25 dkg eper
1 kis üveg eperlekvár
Elkészítés:
Elsőként a rizst tedd fel főni a tejjel, a vízzel, a cukorral és a kókuszreszelékkel.
Óvatosan hámozd le a jól megmosott biocitrom héját és ízesítsd vele a rizst.
Főzd puhára fedő alatt gyakori kevergetés mellett. (Ha szükséges, adj még hozzá tejet vagy vizet.)
Ha kész hagyd langyosra hűlni.
Közben a habot verd fel, az epret mosd meg és szeleteld fel ízlés szerint.
Készítsd elő a poharakat és a lekvárt..
Ha kihűlt a rizs, halászd ki belőle a citrom héját, majd forgasd bele a habtejszínt.
Rétegezd szépen pohárba a tejberizst az eperrel és az eperlekvárral.
Tálald behűtve.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek