A bodzaszörp sikerén felbuzdulva a hétvégén bodzakrémes süteményt sütöttem. A környékünkön ugyanis még mindig gyönyörűen virágoznak a hatalmas bokrok. Isteni az illatuk, így újra és újra megkívánjuk a - már télire eltett - szörpöt. Ráadásul kiderült, hogy Nagypapámék telkére átnyúlik a szomszéd csodaszép, érintetlen bodzája. Kénytelen voltam hát néhány virágot leszedni és egy harmadik adag szörpit készíteni. :) Jól tettem, mert szuperül ízesíti a mascarpone krémet és nagyon feldobja a legegyszerűbb piskótát is. Az eper meg már csak hab a tortán. :)
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek víz
3 púpos ek liszt
fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
1 dl bodzaszörp
25 dkg mascarpone
1 citrom
1 kis doboz görög joghurt
1 csomag habfixáló
pár szem eper
Elkészítés:
Elsőként süsd meg a piskótát.
Ehhez a tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral. Add hozzá a vizet.
Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.
Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd a tésztába.
Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 200 fokon kb. 10 percig.
Meleg helyen, letakarva hagyd kihűlni.
Közben a krémhez öntsd egy nagy tálba a mascarpone-t, a joghurtot, a bodzaszörpöt és a habfixálót.
Ízesítsd a citrom lereszelt héjával és néhány csepp citromlével.
Habverővel jó alaposan dolgozd össze.
Ha kihűlt a piskóta, húzd le róla a sütőpapírt, majd kend meg a krémmel.
Az epreket mosd meg, majd szeleteld fel. Rakosgasd a krém tetejére.
Tedd néhány órára hűtőbe, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Tipp: Nekem a szörptől elég édes a krém, de ízlés szerint 1-2 ek porcukrot még bele lehet keverni.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek