Valahogy ezt az "otthon vagyok a Deddel" dolgot két oldalról tudnám megközelíteni. Egy részről a régi életemhez képest jóval kevesebb (szinte semmi) szabadidőm van. Hiszen akkoriban hiába jártam dolgozni, sőt, hiába diplomáztam levelezőn munka mellett, mégis ott voltak meló után a nyugodt esték, a hétvégék és természetesen a jól megérdemelt szabadnapok, mikor azt csinálhattam, amit akartam. Jelenleg Mr. Baba mellett nonstop szolgálatban vagyunk, sosincs pihenés. Másrészt viszont minden nap egy új kaland, minden nap új lehetőség a szórakozásra. Persze a közös szórakozásra. :D Míg mások a neonfényben güriznek, mi a Duna-parton pacsálunk, a Kastélyparkban sétálunk, a környék összes létező játszóterét bejárjuk Mr. Baba kis pajtásaival. Mindig kitalálunk valami - az évszaknak megfelelő - újdonságot. Most például bodzát szedtünk, hiszen úton útfélen virágzanak és illatoznak a hatalmas bokrok. Nem hagyhattam, hogy kárba menjen, így bodzaszörp készült a leszedett virágokból.   

bodza bodzaszörp szörp cukor citrom édességek

Hozzávalók:

3 l víz

kb. 20 szép nagy fej bodzavirág

1 csomag bodzaszörp tartósító

1,5 kg cukor

4 citrom

bodza bodzaszörp szörp cukor citrom édességek

Elkészítés:

Elsőként a cukorból és a vízből főzz cukorszirupot. Ehhez a vízben gyakori kevergetés mellett olvaszd fel a cukrot, majd forrald fel az egészet.

Ha felforrt, vedd le a tűzről, majd keverd bele a tartósítót. 

Tedd félre kihűlni.

bodza bodzaszörp szörp cukor citrom édességek

Közben a jól megmosott bio citromot szeleteld fel. 

A bodzavirágokat nézd át, hogy mind szép egészséges legyen, ne legyen rajta bogár, esetleg tetü. Vágd le a vastagabb szárakat. 

Rendezgesd nagy 5 literes befőttes üvegbe, vagy egy jó nagy lábosba, edénybe a citromkarikákat és a bodzát, majd önts rá a cukorszirupot.

Lefedve, hűvös helyen áztasd a virágokat kb. 4-5 napig.

Minden este kevergesd át.

Végül szűrd le, majd töltsd tiszta üvegekbe.  


bodza bodzaszörp szörp cukor citrom édességek

Tipp: Nekem viszonylag nagyok a lyukak a szűrőmön, ezért egy régi megoldást alkalmaztam. Egy harisnyát ráaplikáltam a szűrőre és azon keresztül csöpögtettem le a bodzavirágokat. Így szép tiszta lett a szörp.

bodza bodzaszörp szörp cukor citrom édességek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.