Mr. Baba születése után nagyon nagyon jó dolgunk volt Gy.-vel, mert a Nagymamáim - akik ugye büszke Dédnagyik lettek Gombócka születésével - elvállalták, hogy az első időszakban főznek nekünk. Persze nem csak ilyen "himihumi" kis dobozka, maradék kajcsit kell elképzelni, hanem kvázi komplett svédasztalt. Leves, főétel, desszert, persze "rendelésre" és mindig dupla, de olykor tripla adagban. E mellett pedig sokszor valamilyen édesség, joghurt, puding vagy gyümölcs is akadt a szatyorban ráadásnak. Mondanom sem kell, hogy sokszor alig győztük megenni a sok finomságot. Egyik nap a kissé már (túl)érett banánokból készítettem reggelit, hogy megmentsem a gyümiket a kukába dobástól. (Tudjátok már, hogy egyáltalán nem bírom a pazarlást.) Nagyon jól tettem, a recept tuti bekerül a repertoárba.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek nádcukor (több-kevesebb ízléstől és a banán édességétől függően)
2 dl tej
1 csipet só
2 érett banán
2 tojás
pici olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba mérd ki a lisztet. Add hozzá a sütőport, a cukrot és a csipet sót.
Üsd a tálba a tojásokat, majd jöhet az alapanyagokhoz a tej is.
A banánokat egy villával nyomkodd össze, majd a gyümölcsöt is kanalazd a tésztába.
Keverd össze az egészet.
Hevíts egy kevés vajat vagy olajat a palacsintasütőben és kanalazz 1-1 kis kupac tésztát a serpenyődbe.
Süsd a palacsinták mindkét oldalát alacsony lángon 1-2 percig.
Tálald ízlés szerint gyümölcsökkel, juharsziruppal, lekvárral vagy csokikrémmel.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek