Ez volt az utolsó süti, amit azelőtt sütöttem, hogy megszületett Mr. Baba. Annyira, de annyira az utolsó pillanatban készült, hogy Gy. minden nap ezt reggelizte, míg mi a kórházban voltunk. Én meg nyammoghattam a kórházi kosztot. :D Őszintén szólva bőven megérte a fincsi házi muffinom helyett, a szikkadt zsömlét falatozni, mert végre túl voltunk mindenen és Gombócka evés közben ott rosszalkodott mellettem a kis kosárkájában. Nem cseréltem volna el semmivel. :)
Hozzávalók 24 db-hoz:
10 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 nagyobb tojás
25 dkg túró
1,25 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom
12 db sárgabarack (nálam most fagyasztott, de persze lehet befőtt is, szezonban meg nyilván friss)
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 190 fokra és készítsd elő a muffin sütődet.
A vajat keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat is.
Jöhet a túró és a tej, majd reszeld bele a citrom héját. Esetleg a levéből is facsarhatsz hozzá egy keveset.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd ezt is szórd a túrós keverékhez.
Kanalazz 1-1 kiskanálnyi masszát a muffinforma mélyedéseibe, majd helyezz a tésztára fél-fél barackokat. Terítsd be a gyümölcsöt még egy kis adag tésztával, majd mehet is az első adag a sütőbe.
Kb. 25 perc alatt sül készre.
Tipp: Nem csak sárgabarackkal, hanem más gyümölccsel is finom. Például eperrel, meggyel, cseresznyével, bogyós gyümikkel. Ha nagyon nincs otthon semmi, akkor lekvárral vagy mazsolával is elkészíthető. Utóbbi esetében keverd a tésztába a mazsolát.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek