Ez volt az utolsó süti, amit azelőtt sütöttem, hogy megszületett Mr. Baba. Annyira, de annyira az utolsó pillanatban készült, hogy Gy. minden nap ezt reggelizte, míg mi a kórházban voltunk. Én meg nyammoghattam a kórházi kosztot. :D Őszintén szólva bőven megérte a fincsi házi muffinom helyett, a szikkadt zsömlét falatozni, mert végre túl voltunk mindenen és Gombócka evés közben ott rosszalkodott mellettem a kis kosárkájában. Nem cseréltem volna el semmivel. :)

túró liszt sütőpor vaj cukor barack gyors muffinok édességek citrom vaníliás cukor tej

Hozzávalók 24 db-hoz: 

10 dkg vaj

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 nagyobb tojás

25 dkg túró

1,25 dl tej

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 citrom

12 db sárgabarack (nálam most fagyasztott, de persze lehet befőtt is, szezonban meg nyilván friss)

túró liszt sütőpor vaj cukor barack gyors muffinok édességek citrom vaníliás cukor tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra és készítsd elő a muffin sütődet.

A vajat keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat is. 

Jöhet a túró és a tej, majd reszeld bele a citrom héját. Esetleg a levéből is facsarhatsz hozzá egy keveset.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd ezt is szórd a túrós keverékhez.

Kanalazz 1-1 kiskanálnyi masszát a muffinforma mélyedéseibe, majd helyezz a tésztára fél-fél barackokat. Terítsd be a gyümölcsöt még egy kis adag tésztával, majd mehet is az első adag a sütőbe. 

Kb. 25 perc alatt sül készre.

túró liszt sütőpor vaj cukor barack gyors muffinok édességek citrom vaníliás cukor tej

Tipp: Nem csak sárgabarackkal, hanem más gyümölccsel is finom. Például eperrel, meggyel, cseresznyével, bogyós gyümikkel. Ha nagyon nincs otthon semmi, akkor lekvárral vagy mazsolával is elkészíthető. Utóbbi esetében keverd a tésztába a mazsolát.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.