Néhány éve Gy. Anyukájának a sütője sajnálatos módon feladta a harcot. Egy jó darabig nem is vásároltak helyette másikat, ami azért volt szuper, mert Anyósom egyre jobb és jobb sütés nélküli desszertekkel nyűgözte le a családot. A következő finomságot is ebben az időszakban kóstoltam Náluk, és azóta ácsingózom a recept után. Nemrégiben elkértem és neki is álltam a recept "tanulmányozásának". Azt gondoltam, hogy sokkal macerásabb és bonyibb lesz, de higyjétek el, hogy bébikönnyű, kezdőknek is ajánlom.
A szeder szezonra tekintettel én most jó sok szederrel készítettem, de persze más gyümölcsökkel is kiváló.
Hozzávalók:
3 kis doboz joghurt
25 g étkezési zselatin
1 csomag vaníliás cukor
6 csapott ek cukor
3 dl habtejszín
30 dkg szeder
Elkészítés:
A joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint tedd egy kisebb lábosba.
Jó alaposan keverd össze, majd kezd el melegíteni.
Ha elég meleg, de még nem forr, vedd le a tűzről és tedd félre, hogy kihűlhessen.
Közben mosd meg a szedret, majd verd fel a habtejszínt.
Készíts elő egy formát, amiben szeretnéd, hogy megdermedjen a joghurtos finomság. Én egy hosszúkás szilikon formát használtam, amiből nagyon könnyen kijött a desszert.
A kihűlt, kissé már kocsonyásodó joghurtos krémhez öntsd hozzá a szedret, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot is.
Végül öntsd az egészet az előkészített tálba, majd letakarva mehet is a hűtőbe egy egész éjszakára.
Késsel óvatosan vágd körbe a forma szélénél, majd szépen lassan borítsd ki egy tálra.
Tipp: Ha nincs szilikon formád, öblíts ki egy műanyag tálat hideg vízzel, majd ebbe tedd a masszát. Ha megdermedt, engedj a formára forró vizet, majd óvatosan ütögesd ki a formából.
Apró bogyós gyümölcsökkel a legfinomabb: Próbáld ki málnával ribizlivel, áfonyával is.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek