Egyik nap kérdeztem Gy.-t, hogy milyen sütit csináljak. Mondta, hogy valami fincsi fehércsokisat, lévén előző nap vásároltunk be jó alaposan fehér csokiból. Nyáron persze a gyümölcs is elmaradhatatlan, így összekombináltam a ribizlit és a csokoládét. Most nem akartam egyszerű kevertet, hanem gondoltam egy nagyot: miért ne készíthetnék fehércsokis brownie-t? Baromi büszke voltam magamra, hogy mekkora újító vagyok, micsoda ötlet, feltaláltam a spanyol viaszt, hiszen igen fincsire sikerült a sütike. Aztán másnap belefutottam az interneten egy blondie receptbe, melyről kiderült, hogy ez a fehércsokis brownie becsületes neve és egyáltalán nem én készítettem ilyet először. :D Minden esetre egy napig jó volt abban a hitben élni, hogy egy igazi  feltaláló vagyok. :D 

ribizli brownie blondie fehércsoki fehércsokoládé csokoládé vaj cukor tojás liszt édességekHozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg vaj

15 dkg liszt

15 dkg fehércsokoládé

15-20 dkg ribizli

ribizli brownie blondie fehércsoki fehércsokoládé csokoládé vaj cukor tojás liszt édességek

Elkészítés:

A ribizlit mosd meg, majd csipegesd le a szárakról. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsit. 

Törd kockákra a csokit, majd gőz felett olvaszd össze a vajjal.

A tojást keverd habosra a cukorral.

A lisztet szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

Ezt követően öntsd a masszához az olvasztott vajas fehércsokit is.

Jó alaposan keverd bele a tésztába, majd az egészet egyengesd a tepsibe.

Szórd meg ribizlivel majd süsd kb. 20 percig. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kissé ragacsos a sütike.

ribizli brownie blondie fehércsoki fehércsokoládé csokoládé vaj cukor tojás liszt édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.