A ribizli még mindig necces gyümölcs nálunk. Valamilyen szinten szereti mindenki, de egyszerűen annyi van Velencén, hogy nem győzzük (pontosabban győzöm) szedni. A szerencse az, hogy idén a bokrok különböző időpontokban értek, így minden hétvégén elég volt csak egyet leszednem/leszednünk. Az első termésnek annyira örültünk, hogy szépen lassan elfogyott magában, joghurtban, sütiben, például az alábbi muffinban. A második adagból került a fagyasztóba, a harmadikból pedig számomra meglepő módon Anyukám lekvárt készített. Pontosabban a tavalyi sárgabarack-ribizli lekváromhoz hasonlóan, Ő is vegyítette a két gyümölcsöt. A különbség a két leki között, hogy Anya leszűrte a magokat, így tényleg csak egy kis plusz ízt csempészett a barackok mellé. Én idén maradok a sütinél és a sima sárgabarack lekvárnál, de jövőre talán megpróbálkozok újra a ribizli dzsemmel.
Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl
1 bögre natúr joghurt (1 kis doboz)
3/4 bögre cukor
3/4 bögre olaj
2 tojás
2 bögre liszt (nálam teljes kiőrlésű)
fél csomag sütőpor
1 kk vanília aroma
2 bögre ribizli
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.
A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a joghurtot, a vanília aromát és az olajat is.
A lisztet és a sütőport szintén keverd össze, majd szitáld a tojásos keverékhez.
A ribizli nagy részét forgasd a tésztába, majd adagold a formákba a masszát.
Szórd meg a muffinok tetejét a maradék gyümivel, majd süsd kb. 20 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek