Így született újjá egy kevés maradék grillcsirke és egy adag petrezselymes krumpli. :D Gy. előző este még fanyalgott a már kissé elcsépelt, sima husi-krumpli kombón, másnap viszont "kétpofára" nyomta be az újragondolt verziót. Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy ekkora sikere lesz, alig tudtam megmenteni egy kis tálnyi adagot a fotó kedvéért. Azt már nem is említem, hogy elképzelésem szerint, jópár napig ez a sali lett volna a munkahelyi ebédem. :D
Hozzávalók:
maradék grillcsirke vagy 1 főtt csirkemell
2 db krumpli
2 db sárgarépa
kis darab póréhagyma (10-15 cm)
1 db kukorica konzerv
1 nagy pohár tejföl vagy joghurt
3 púpos ek majonéz
1 kk mustár
fél citrom leve
1 kk só
őrölt bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd kockákra, majd sós vízben főzd puhára.
A póréhagymát karikázd fel, a főtt csirkét aprítsd össze.
A répát pucold meg, majd reszeld le.
Halmozd egy nagy tálba a lereszelt répát, a felaprított hagymát és a csirkét.
Jöhet hozzá a lecsöpögtetett kukorica is.
Ha közben megfőtt a krumpli, ezt is szűrd le és add a többihez.
Egy másik tálba keverd össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Ízesítsd sóval, borssal, a facsart citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha
Öntsd nyakon a szósszal a csirkés-zöldséges egyveleget, majd jó alaposan keverd össze.
Tálalás előtt hűtsd be.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek