Egyik délután Gy.-vel (A Férj) kisétáltunk a Vörösmarty térre, a Tavaszi Vásárra. Nyilván pont olyan volt, mint a decemberi Adventi Vásár, de azért egy kis kitérőt csak megért hazafelé. Már csak azért is mert a sok finomságot látva beugrott, hogy tócsnit még sosem készítettem, pedig nagyon egyszerű és nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag. Későn értünk haza, de ketten kb. fél óra alatt össze is dobtuk a vacsit.
Hozzávalók a tócsnihoz:
5 közepes krumpli
2 nagyobb répa
1 hagyma
2 tojás
2 ek olaj
1 ek só
sok frissen őrölt bors
10-12 ek liszt
kb 3 dl olaj a sütéshez
Hozzávalók a mártogatóshoz:
1 kis doboz joghurt/kefír
1 kis doboz tejföl
kis csokor snidling
2 gerezd fokhagyma
1 csapott kk só
frissen őrölt bors
A tócsni elkészítése:
A krumplit, a hagymát és a répát pucold meg, majd reszeld le őket.
A lereszelt zöldségekhez üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá az olajat, sózd, borsozd és keverd össze az egészet.
Kanalanként add hozzá a lisztet és dolgozd el a masszában.
Forró bő olajban kanállal adagolj a tésztából és süsd pirosra néhány perc alatt mindkét oldalát.
A fűszeres mártogatós elkészítése:
A joghurtot/kefírt és a tejfölt keverd össze.
A snidlinget aprítsd fel, a fokhagymát pucold meg és törd át.
Keverd az egészet a tejfölös alaphoz, majd sózd, borsozd.
A mártogatós mellé én egy egyszerű salátát készítettem: elsőként felvágtam a paradicsomot, uborkát és a jégsalátát, majd sóztam, borsoztam és meglocsoltam a zöldségeket egy kevés olívaolajjal és citromlével.
A facebook oldalam eléréséhez kattints ide.
Utolsó kommentek