Minden alapanyagot, ami a tavaszhoz és főként a húsvéthoz kapcsolódik, fogjuk és összedolgozzuk, majd egy jó nagy adag tésztába pakoljuk. Lekenjük tojással és már mehet is az egész a sütőbe, onnan meg a húsvéti asztalra a családnak és a lelkes locsolóknak. Jól hangzik? Na ugye, akkor süssétek meg mindenképpen!
Hozzávalók:
20 dkg húsvéti sonka
4 db tojás
1 db póréhagyma
20 dkg zöldség vegyesen (pl. borsó, kukorica, répa, karalábé)
2 kk mustár
4 púpos ek tejföl
só, bors
1 adag leveles tészta+egy kevés liszt a nyújtáshoz
1 db felvert tojás a rétes lekenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat és a zöldséget főzd meg.
A hagymát karikázd fel, a sonkát pedig aprítsd kis kockákra.
Ha megfőtt a tojás pucold meg és ezt is vágd össze.
Egy edénybe keverd össze a tejfölt, a mustárt és sózd, borsozd. (A sóval csak óvatosan, mert a sonka elég sós magában is.)
Add hozzá a zöldségeket, a hagymát, a tojást és a sonkát, majd az egészet keverd össze,
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra, majd halmozd a közepére egy csíkban a tölteléket.
A téglalap hosszabb oldala mentén ferdén vagdosd be a tésztát, majd hajtsd fel a két végét.
Hajtsd felváltva az oldalsó tésztacsíkokat a töltelékre, majd az egészet kend le felvert tojással. Ha gondolod borsozd meg.
Süsd kb. 30-35 percig, míg szép aranybarna nem lesz.
Nézzetek körül a facebook oldalamon is, ahol további húsvéti ötleteket találtok.
Utolsó kommentek