Lassan érik a meggy és a cseresznye, így próbálom a tavalyi készleteket felszámolni, hogy legyen hely az idei adagnak is. Éppen ezért, a hétvégén megint egy különleges, gyümölcsös brownie-t sütöttem. Ennek a kicsit tömény édességnek szerintem kifejezetten jól áll a meggy savanykássága, a málna pedig még nagyobbat dob rajta. Engem most az sem zavart, hogy fagyasztott gyümölcsből dolgoztam, így is szuper volt az összhatás.
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
3 ek jó minőségű cukrozatlan kakaópor
10 dkg nutella
20 dkg vaj
+ Kb. 20 dkg meggy és málna vegyesen
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy nagyobb (kb. 20x30 cm-es) tepsit sütőpapírral.
A tojásokat üsd fel és keverd ki a cukorral.
A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.
A vajat gőz fölött olvaszd fel, majd adagold a tésztához.
Végül keverd a nutellát is a krémhez, majd simítsd az egészet a tepsibe.
Szórd meg gyümölcsökkel, majd süsd kb. 20 percig. (Akkor jó, ha a beljese még ragacsos marad.)
Tipp: Ha befőttel vagy fagyasztott meggyel dolgozol, nyugodtan locsolj egy kevés levet a tészta tetejére, majd egy villa segítségével húzd össze a masszával, hogy márványos legyen. Gyönyörű mélybordó színe lesz - ez által - helyenként a sütinek.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalamat.
Utolsó kommentek