Télen sokaknak hiányozhatnak a friss zöldségek, saláták. Hiába roskadoznak a szupermarketek polcai az import paradicsomtól, uborkától, paprikától, az ízük meg sem közelíti a hazai idényzöldségekét. Jobb híján ilyenkor maradok a répánál, káposztánál, almánál, céklánál és őket variálom a salátáinkba. Nagy előnyük, hogy - a nyáriakkal ellentétben - 1-2 napot simán kibírnak a hűtőszekrényben az élvezeti értékük csökkenése nélkül. Egy jól záródó edényben akár a munkába is magunkkal vihető. Friss péksüteménnyel, esetleg egy kis roston sült csirkével príma ebéd lesz belőle.

káposzta répa kukorica hagyma saláta gyors vacsorák hidegtál hidegtálak

Hozzávalók:

1 kisebb fehér káposzta fele

2 sárgarépa

1 doboz konzerv kukorica

1 db hagyma

só, bors

1 nagy doboz tejföl

1 kis tubus majonéz

káposzta répa kukorica hagyma saláta gyors vacsorák hidegtál hidegtálak

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, majd vágd csíkokra. Esetleg a répát és a káposztát nagy lyukú reszelőn is lereszelheted.

Öntsd a zöldségeket egy nagy tálba, majd add hozzá a lecsöpögtetett kukoricát is.

Az öntethez a tejfölt keverd össze a majonézzel, majd ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.

Öntsd a zöldségekhez, majd jó alaposan forgasd össze az egészet.

Behűtve tálald.

káposzta répa kukorica hagyma saláta gyors vacsorák hidegtál hidegtálak

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.