Egy egész napos állatkerti séta után nem volt sok kedvünk nagy főzőcskézést rendezni, így egy - viszonylag - gyors, egyszerű de egyben nem a megszokott ízvilágú, tartalmas fogásra esett a választásunk. Míg én gyorsan felvágtam a húst, Gy. elkészítette a pácot és mehetett is a husi egy kis időre a hűtőbe. Emelett felvágtuk a zöldségeket, majd bedobáltunk mindent a wokba. Közben persze megfőztük a rizst is és már ehettünk is. (És ettük és ettük 3 napig, mert jó nagy adag lett belőle :D)
Hozzávalók:
-1 kg csirkemell
- 2-3 ek curry paszta
- 1 zacskó kínai fűszerkeverék
- só, bors
- 4 sárgarépa
- 200 g zöldbab
- egy kisebb káposzta fele
- 200 g kókusztej
- olívaolaj
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
Először a csirkét csíkozd fel, sózd, borsozd, szórd rá a fűszerkeveréket, chilit, kanalazd rá a curry pasztát és tedd be lefedve a hűtőbe egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek. (Az sem baj, ha egy egész éjszakát áll.)
A zöldségeket vágd csíkokra és kezdj el olajat hevíteni egy wokban.
A befűszerezett csirkét pirítsd fehéredésig, majd öntsd hozzá a zöldségeket is.
A csirkét és a zöldségeket keverd össze, majd folyamatos kevergetés mellett főzd kb. 10 percig.
Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet és pirítsd további 10-15 percig, míg a csirke elkészül és a zöldségek is megpuhulnak egy kicsit, de még roppanósak maradnak.
Tipp: Mi rizzsel és paradicsomos-ruccolás salátával tálaltuk.
Ui: Fent nem mertem leírni, de itt le fogom, hogy - mivel nem volt otthon ananász - tettünk a raguhoz, a még nyáron lefagyasztott sárgabarackból is egy keveset. Furcsa ízlésünk van az biztos, de nekünk bejött. Ha szereted a sós-édes-csípős kombinációt, illetve szereted a gyümölcsöt hússal párosítani, akkor neked is ízleni fog. :)
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek likeold a facebook oldalunkat vagy gyere instagramra. :)
Utolsó kommentek