Egy egész napos állatkerti séta után nem volt sok kedvünk nagy főzőcskézést rendezni, így egy - viszonylag - gyors, egyszerű de egyben nem a megszokott ízvilágú, tartalmas fogásra esett a választásunk. Míg én gyorsan felvágtam a húst, Gy. elkészítette a pácot és mehetett is a husi egy kis időre a hűtőbe. Emelett felvágtuk a zöldségeket, majd bedobáltunk mindent a wokba. Közben persze megfőztük a rizst is és már ehettünk is. (És ettük és ettük 3 napig, mert jó nagy adag lett belőle :D) 

curry kókusztej zöldbab répa káposzta csirke chili rizs barack gyorsvacsi rohanós vacsorák

Hozzávalók:

-1 kg csirkemell

- 2-3 ek curry paszta

- 1 zacskó kínai fűszerkeverék

- só, bors

- 4 sárgarépa

- 200 g zöldbab

- egy kisebb káposzta fele

- 200 g kókusztej

- olívaolaj

- chili ízlés szerint

curry kókusztej zöldbab répa káposzta csirke chili rizs barack gyorsvacsi rohanós vacsorák

Elkészítés:

Először a csirkét csíkozd fel, sózd, borsozd, szórd rá a fűszerkeveréket, chilit, kanalazd rá a curry pasztát és tedd be lefedve a hűtőbe egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek. (Az sem baj, ha egy egész éjszakát áll.)

A zöldségeket vágd csíkokra és kezdj el olajat hevíteni egy wokban.

A befűszerezett csirkét pirítsd fehéredésig, majd öntsd hozzá a zöldségeket is.

A csirkét és a zöldségeket keverd össze, majd folyamatos kevergetés mellett főzd kb. 10 percig. 

Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet és pirítsd további 10-15 percig, míg a csirke elkészül és a zöldségek is megpuhulnak egy kicsit, de még roppanósak maradnak. 

Tipp: Mi rizzsel és paradicsomos-ruccolás salátával tálaltuk.

Ui: Fent nem mertem leírni, de itt le fogom, hogy - mivel nem volt otthon ananász - tettünk a raguhoz, a még nyáron lefagyasztott sárgabarackból is egy keveset. Furcsa ízlésünk van az biztos, de nekünk bejött. Ha szereted a sós-édes-csípős kombinációt, illetve szereted a gyümölcsöt hússal párosítani, akkor neked is ízleni fog. :)

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek likeold a facebook oldalunkat vagy gyere instagramra. :)