Minden bevásárlásnál felmérem a terepet, hogy milyen zöldséget, gyümölcsöt kínálnak elfogadható áron, mi az amit érdemes venni. Már nem tudom hanyadik alkalommal járok úgy, hogy horribilis összegekért látom a paradicsomot, paprikát, uborkát, de még a jégcsapretket is. Valamit persze kell venni, így esett a választásom egyik alkalommal a káposztára. Gondoltam készítek belőle egy jó kis mozaik salátát, friss répával, kukoricával, de végül a névnapomra sütöttem belőle pici kis vendégváró falatkákat. Azt hiszem Gy. ennek a verziónak jobban örült, de ami késik nem múlik, hamarosan jön a mozaik saláta receptje is. Kell a vitamin! :D
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 közepes fej káposzta
2 ek cukor
1 csapott ek só
sok frissen őrölt bors
pici olaj
1 tojás
Elkészítés:
Elsőként a káposztát kell elkészítened. Ez a dolog egyszerű, de kicsit macerás része. A jó hír viszont, hogy akár előző nap is elkészítheted.
A káposztát reszeld le, vagy vágd apróra.
Sózd be és hagyd fél órát állni, hogy átjárja a só és levet eresszen.
Ha letelt az idő, jó alaposan nyomkodd ki.
Hevíts egy kevés olajat egy nagy lábosban, majd karamellizáld raja a cukrot.
Jöhet hozzá a káposzta is. Ízesítsd frissen őrölt borssal.
Fedő alatt, gyakori keverés mellett párold puhára. (Ez sajnos elég sok idő lesz, kb fél óra.)
Ha kész a töltelék, jöhetnek a falatkák: A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki és szaggass kis köröket a tésztából.
Tegyél 1-1 kiskanálnyi tölteléket a tésztára, majd hajtsd félbe őket. Jó alaposan nyomkodd le a széleket.
Kend meg felvert tojással és sorakoztasd sütőpapíros tepsire őket.
Süsd 200 fokon 10-12 percig a falatkákat.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek