A pohárkrémek rolls-royce én azt mondom. Nagyon sokfélét készítettem már, de nálunk nagyon durván ez vitte a prímet. Csak ettük és ettük (kb. 1 másodperc alatt elfogyott), majd Gy. közölte, hogy reméli, hogy van még a hűtőben egy raklapnyi belőle.
Mielőtt megkóstoltuk volna, kicsit féltem, hogy nagyon tömény lesz a csokitól és a habos rétegtől, de a ropogós keksz és a pikáns málnapüré tökéletesen ellensúlyozza a fentieket. Ha jót akartok enni, akkor elkészítitek! :)
Hozzávalók 2 pohárhoz:
8 szem háztartási keksz
1 dl+2 ek habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 ek natúr joghurt
2 púpos ek kókuszreszelék
40 g tejcsokoládé
50 g málna
Elkészítés:
Elsőként verj fel 1 dl habtejszínt a vaníliás cukorral, majd forgasd bele a joghurtot és a kókuszreszeléket.
A csokoládét törd kockákra és olvaszd fel 2 ek tejszínnel.
A málnát szintén kicsit melegítsd fel és pürésítsd össze.
Tördelj 3-3 háztartási kekszet 2 pohár aljába, majd kanalazz a kókuszos-habos krémből a kekszekre.
Erre jöhet az olvasztott csoki, majd a maradék habos krém.
Végül koronázd meg a kicsit összepürésített málnával.
Díszítésként szúrj a desszertbe 1-1 háztartási kekszet.
Tipp: Tálalás előtt néhány órára tedd hűtőbe, hogy az alsó keksz réteg kicsit megpuhuljon.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek