Olyan vicces, hogy minden évben az első csomag epret a Nagyszüleimtől kapjuk. A nyuszi ajándékok mellett, mindig van 1-1 csomag friss gyümi is. Idén ráadásul még húsvétig sem kellett várnunk, mert egyik látogatásuk alkalmával hoztak ajándékba egy jó nagy adagot. Nagyon megörültem neki, mert tavasszal azért már eléggé unja az ember a banánt, narancsot, az almát és a kivit. A baj az, hogy ilyenkor tényleg annyira megörülök az epernek, hogy hajlamos vagok tartogatni, spórolni vele, nem felfalni azonnal, így pedig kvázi egy részét megrohasztom. Elhatároztam, hogy idén ez máshogy lesz, és azonnal fel is dolgoztam a gyümölcs egy részét. Kókusszal és tejszínnel kombináltam, majd poharakba rétegeztem.
Hozzávalók 6 főre:
2 dl habtejszín
200 g görög joghurt
4 ek porcukor
100 g kókuszreszelék
1 csomag kókuszos keksz
250 g eper
Elkészítés:
Elsőként verd fel a habtejszínt, szitáld hozzá a porcukrot és óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket és a görög joghurtot is.
A kekszeket törd egy picit össze, az epreket pedig mosd meg, majd ízlés szerint aprítsd fel.
Most jöhet a rétegezés.
A keksz felét oszd el a poharak aljába. Kanalazz rájuk egy jó adag krémet, majd szórd meg eperrel.
Ezt követően a maradék, összetört keksz jön, majd a kókuszos, habos réteg, végül pedig díszítsd a poharakat a maradék eperrel.
Tipp: Tálalásig tartsd hűtőben a desszerteket.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek