Nálunk valahogy a kuglóf kimaradt a családi repertoárból. 1-2 emlékem van, hogy Anya próbálkozott a Nagynénje receptjével, illetve tavaly én is készítettem egy karácsonyi narancsos-meggyes verziót. Jól sikerültek, de mégsem volt egyik sem visszatérő vendég nálunk. (Bezzeg a kalács!) Ez a recept viszont annyira egyszerű és finom, hogy tuti gyakran elkészítem hétvégenként, hiszen édes reggelinek vagy akár délutáni nasinak is tökéletes.
A receptet egyébként az egyik fiatal kis kolleganőmtől kaptam, aki először a tavalyi munkahelyi karácsonyi bulira sütötte meg ezt a finomságot. Azóta áradozok róla Gy.-nek. Szánom-bánom, de mégis csak most jutottam el odáig, hogy én is elkészítsem otthon. Ti ne várjatok rá majnem egy évet! (Juhúúúú, mindjárt itt a Karácsony!)
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl olaj
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 dl tej
1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 160 fokra és készíts elő egy kuglóf formát.
A tojásokat jó alaposan keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá az olajat is.
A sütőporos lisztet szitáld a keverékhez, majd jó alaposan dolgozd össze.
Lazítsd tejjel.
A massza 3/4 részét egyengesd el a kuglóf formádba.
A maradék tésztába keverd bele a kakaóport és csurgasd ezt is a vaníliás masszára.
Süsd kb. 50 percet 160 fokon.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek