Ezt a fincsi péksütit Mr. Baba érkezése előtti napokban sütöttem először. Már megőrültem, mert körülöttem minden ismerősnek megszületett az áprilisi havazás hatására a kisbabája, de én csak szimplán rosszul voltam, Mr. Baba viszont a szokásosnál is aktívabb napokat tartott odabent. Hogy eltereljem a figyelmemet (értsd: ne bőgjek 24 órából 23-at csak 20-at), neki álltam mindenfélét sütni, főzni. Igazából Gy. csak jól járt vele, mert szombat reggel 9-kor már frissen sütött, forró kakaós csigával és tejszínhabos kávéval ébresztettem. Most, hogy belegondolok, ennek nem fordítva kellett volna lennie? XD
Ui.: A következő szombat pedig meghozta Mr. Babát is, úgyhogy idén kicsit már máshogy, "kétirányból" ünneplem az Anyák Napját!
Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
0,5 dl tej
5 ek olaj
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
4 dkg vaj
4 ek kakaópor (nálam most cukros, mert elfogyott a cukrozatlan)
Elkészítés:
A túrót törd át, ha kell, majd keverd ki a porcukorral, a tejjel és az olajjal.
A liszthez add hozzá a sütőport, majd szitáld a túrós masszához.
Gyúrd össze a tésztát.
A töltelékhez a vajat olvaszd fel és keverd csomómentesre benne a kakaót. Ha cukrozatlan kakaóporral dolgozol, adj hozzá 2 ek porcukrot is, hogy ne legyen nagyon keserű.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd max fél cm vastag téglalappá, majd kend meg a csokiszósszal.
Tekerd szorosan fel, majd vágd 1-2 cm-es szeletekre.
Sorakoztasd tepsire őket és süsd kb. 12 percig, majd adj nekik még 2 perc légkeverést, hogy szépen megpiruljanak.
Tipp: Nekem egy másik sütiből maradt egy kis felvert tojásom, úgyhogy lekentem vele sütés előtt a csigácskákat. Nem fontos, de ha épp van kéznél, akkor nyugodtan kenjétek le Ti is, fényesebbek lesznek tőle.
Anyák Napi Reggelinek is tökéletes! :) Gyorsan megvan, úgyhogy még nem késő nekiállni és meglepni vele Anyát vagy a Nagyikat.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek