Említettem már, hogy a családi összejöveteleken annyian vagyunk, hogy szinte esélytelen meleg étellel készülni, mert nincs az az asztal, amit egyszerre körbe tudnánk ülni. :D Éppen ezért hidegtálakkal készülünk általában. Persze uncsi lenne mindig full ugyanazt a menüsort végig enni, így mindig próbálunk újítani valamit. Hamarosan sor kerül Mr. Baba keresztelőjére, ráadásul közeleg a karácsony is, így nekem már előre jár az agyam, hogy milyen újdonságokat csempészhetnénk be a régi kedvencek közé. Az egyik újítás - a sima fokhagymás golyó mellett - az alábbi két fűszeres variáció lesz.
Hozzávalók:
15 dkg juhtúró
25 dkg sima túró
1 kk só
frissen őrölt bors
1 csokor zöldfűszer (nálam snidling, oregánó, bazsalikom vegyesen)
pirospaprika
Elkészítés:
A túrót és a juhtúrót tedd egy nagy tálba, majd ízesítsd sóval, borssal.
A zöldfűszereket aprítsd fel, a pirospaprikát készítsd elő.
A túrós masszát felezd el.
Az egyikhez add hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, majd jó alaposan keverd össze.
Nedves kézzel formázz belőlük golyókat.
A túrós massza másik feléből szintén formázz golyócskákat, majd forgasd meg pirospaprikában.
Tálald pirítóssal és friss zöldségekkel.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek