Említettem már, hogy a családi összejöveteleken annyian vagyunk, hogy szinte esélytelen meleg étellel készülni, mert nincs az az asztal, amit egyszerre körbe tudnánk ülni. :D Éppen ezért hidegtálakkal készülünk általában. Persze uncsi lenne mindig full ugyanazt a menüsort végig enni, így mindig próbálunk újítani valamit. Hamarosan sor kerül Mr. Baba keresztelőjére, ráadásul közeleg a karácsony is,  így nekem már előre jár az agyam, hogy milyen újdonságokat csempészhetnénk be a régi kedvencek közé. Az egyik újítás - a sima fokhagymás golyó mellett - az alábbi két fűszeres variáció lesz.   

juhtúró túró zöldfűszer bazsalikom snidling oregánó pirospaprika vendégvárók

Hozzávalók:

15 dkg juhtúró

25 dkg sima túró

1 kk só

frissen őrölt bors

1 csokor zöldfűszer (nálam snidling, oregánó, bazsalikom vegyesen)

pirospaprika

juhtúró túró zöldfűszer bazsalikom snidling oregánó pirospaprika vendégvárók

Elkészítés:

A túrót és a juhtúrót tedd egy nagy tálba, majd ízesítsd sóval, borssal.

A zöldfűszereket aprítsd fel, a pirospaprikát készítsd elő.

A túrós masszát felezd el.

Az egyikhez add hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, majd jó alaposan keverd össze.

Nedves kézzel formázz belőlük golyókat.

A túrós massza másik feléből szintén formázz golyócskákat, majd forgasd meg pirospaprikában.

Tálald pirítóssal és friss zöldségekkel.

juhtúró túró zöldfűszer bazsalikom snidling oregánó pirospaprika vendégvárók

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.