Azért szeretem a pohárkrémeket, mert a hozzávalók listája szinte hosszabb, mint az elkészítés menetének a leírása. No és persze nem azért, mert annyiféle csilli-villi alapanyag kell hozzá, hanem mert annyira egyszerűen összedobható. Működik bármilyen keksszel, babapiskótával, pár szelet maradék sütivel. Erre jöhet egy fincsi joghurtos, mascarpone-s, tejszínes, esetleg tejfölös krém, extra ízesítéssel, majd a desszert megkoronázásaként a gyümölcs. A variációk száma végtelen, a siker pedig garantált.
Hozzávalók 6 főre:
12 db babapiskóta
20 dkg erdei gyümölcs (nálam ribizli, málna, szeder)
25 dkg mascarpone
20 dkg görög joghurt
4 ek porcukor
1 citrom vagy narancs
Elkészítés:
A mascarpone-t keverd ki a joghurttal és a porcukorral.
Reszeld bele a citrom/narancs héját és facsard bele a levét.
A poharakba tördelj 2-2 darab babapiskótát, majd adagold rá a krémet.
Szórd meg a gyümölcsökkel.
Behűtve tálald.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek