Azért szeretem a pohárkrémeket, mert a hozzávalók listája szinte hosszabb, mint az elkészítés menetének a leírása. No és persze nem azért, mert annyiféle csilli-villi alapanyag kell hozzá, hanem mert annyira egyszerűen összedobható. Működik bármilyen keksszel, babapiskótával, pár szelet maradék sütivel. Erre jöhet egy fincsi joghurtos, mascarpone-s, tejszínes, esetleg tejfölös krém, extra ízesítéssel, majd a desszert megkoronázásaként a gyümölcs. A variációk száma végtelen, a siker pedig garantált. 

Hozzávalók 6 főre:

12 db babapiskóta

20 dkg erdei gyümölcs (nálam ribizli, málna, szeder)

25 dkg mascarpone

20 dkg görög joghurt

4 ek porcukor

1 citrom vagy narancs

Elkészítés:

A mascarpone-t keverd ki a joghurttal és a porcukorral.

Reszeld bele a citrom/narancs héját és facsard bele a levét.

A poharakba tördelj 2-2 darab babapiskótát, majd adagold rá a krémet. 

Szórd meg a gyümölcsökkel.

Behűtve tálald.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.