Az egyik legegyszerűbb édesség, ami simán leveri a családi bulikon a legszuperebb cukrászati remekműveket is. Könnyű, habos, gyümölcsös, így egy kiadósabb vacsi után is megkívánja az ember, maga mögé utasítva a nehezebb, krémes, piskótás tortákat. Nálunk már szinte kötelező eleme az összejöveteleknek. :)
Hozzávalók:
kb. 300 g babapiskóta
500 g tejszín
1 nagy doboz tejföl/görög joghurt (450 g)
8 dkg porcukor (több/kevesebb ízlés szerint)
30 dkg friss gyümölcs
1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A habtejszínt verd fel, majd forgasd hozzá a tejfölt, szitáld bele a porcukrot és a citrom lereszelt héját.
Készíts elő egy jénait, majd rétegezz le az aljára babapiskótát.
Locsold meg egy kevés citromlével, majd kanalazz rá egy adagot a tejszínes krémből.
A gyümölcsöt mosd meg, majd készítsd elő, ha kell szeleteld fel.
Rakosgasd a gyümölcs egy részét a habos krémre.
Ezt követően ismét rétegezd az alapanyagokat, amíg el nem fogynak. Én általában 3 réteget szoktam készíteni.
Tipp: Eperből a legfinomabb, de készítettem már nektarin&málna duóval, most pedig a ribizli-sárgabarack volt soron. Halkan jegyzem meg, hogy télen (hol van az még?) egyébként szuper kivivel vagy naranccsal is.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb finomságokról! :)
Utolsó kommentek