Éééés még mindig nincs vége a Gombócka születése utáni vendégjárásnak és süti dömpingnek. Végre sikerült ugyanis összehoznunk, hogy a kolléganőim is meglátogassanak minket. Sajnos mi is egy órányira lakunk a munkahelyemtől, illetve ők is jó messze, csak természetesen mindannyian más-más irányba. Így szegényeknek jó sokat kellett utazniuk, hogy megleshessék az Úrfit. Aki természetesen erre a két órára tartogatta a heti nyafi adagját, így véletlenül sem kaptak szegények egy mosolyt sem a Kishercegtől. Cserébe viszont volt süti, nasi és az elmaradhatatlan pezsi. :D A legnagyobb sikere az alábbi sós, paradicsomos, zödfűszeres finomságnak volt. Ha van kedvetek, készítsétek el, ígérem, megéri! :)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 doboz paradicsomszósz (500g)
1 nagy csokor bazsalikom és oregánó vegyesen
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk só
sok őrölt bors
5 dkg sajt
1 tojás
1 kk szárított oregánó vagy bazsalikom
pici liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, vágd apróra.
Egy pici olajon futtasd meg. Törd mellé a fokhagymát is.
Öntsd hozzá a paradicsomszószt.
Sózd, borsozd és add hozzá a megmosott, apróra vágott zöldfűszereket.
Főzd kb. 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd téglalap alakúra.
Az egyik felét kend le a fűszeres paradicsomszósszal és reszelj rá egy kevés sajtot.
Borítsd rá a mások oldalát, majd nyomkodd picit össze.
Vágd kb. 1-2 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokra az összehajtott tésztát, majd középen csavard meg kétszer.
Tedd a masnikat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le jó alaposan felvert tojással.
Szórd meg őket a maradék reszelt sajttal és egy kevés szárított oregánóval.
Süsd 200 fokon kb. 12 percig.
Tipp: Direkt nagy adag paradicsomszószt szoktam készíteni. Nem kell az egészet felhasználni, a maradék nyugodtan mehet a fagyasztóba, hogy legközelebb még gyorsabban össze tudjuk dobni ezt a sós vendégváró finomságot.
Fázisfotókat a bacon-ös masninál találsz.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek