Több üveg csicseriborsó is áll a spejzban, de a hummuszon és ezen a kuszkuszos salátán kívül nem nagyon használtam még másra. Egyik este kitaláltam, hogy úgyis van otthon egy csomó zöldség, illetve akadt néhány maradék hamburger zsemle is, így megpróbálok belőlük összedobni egy vega-burgert. A végeredmény annyira jól sikerült, hogy Gy. áldását adta, hogy máskor is lazán elkészíthetem ezt a húsmentes verziót, nem fogja hiányolni (annyira) a húspogácsát. :D
Hozzávalók 6 pogácsához:
30 dkg csicseriborsó (konzerv vagy üveges)
1 kisebb hagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
1 csapott kk só, sok őrölt bors
3 ek liszt
olaj a sütéshez
bucik, zöldségek, szószók a tálaláshoz
Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát pucold meg, utóbbit negyedeld el.
Tedd őket egy edénybe a lecsöpögtetett csicseriborsóval és a zöldfűszerekkel együtt.
Botmixerrel dolgozd össze, majd sózd, borsozd, végül keverd hozzá a lisztet is.
Formázz pogácsákat a csicseriborsó masszávól, majd egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat.
Süsd a pogácsák mindkét oldalát néhány percig közepes lángon, míg aranybarnák nem lesznek.
Tálalás:
Én most fűszeres krumplit készítettem mellé, amihez a burgonyát megpucoltam, szeletekre vágtam, majd jól befűszereztem egy chilis fűszerkeverékkel és meglocsoltam olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, majd addig sütöttem, míg a krumpli picit megpirult.
A bucikat kettévágtam és néhány percre betettem a krumpli mellé a sütőrácsra, egyrészt, hogy megmelegedjenek, másrészt, hogy megpiruljanak egy kicsit.
Megkentem a bucik alját egy kevés majonézzel, ráhalmoztam a zöldségeket (paradicsomot, uborkát, salátát) és a pogácsát, majd ráborítottam a tetejét.
Persze lehet extrázni is, jól menne szerintem hozzá a salsa szósz is illetve egy joghurtos-korianderes-lime-os finomságot is el tudnák képzelni. Persze a hummusz sem lenne egy rossz ötlet a majonéz helyett. A zöldségek mellett elférne még egy kis avokádó vagy jalapeno is akár. :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon!
Utolsó kommentek