Amióta otthon vagyok, próbálok nagyon odafigyelni az étkezésekre. (Persze ezt a KisBébi sokszor felülírja és az eredetileg tervezett, egészséges csirkemellsonkás, teljes kiőrlésű, magos kenyérből készült szendvicsem helyett kétpofára tolom be Gyuri zsíroskenyerét, de azért általában én vagyok a főnök. :D) Ezt a kekszet is azért készítettem, mert egy fokkal talán egészségesebb, mint a szokásos, tőlem megszokott édességek. (Persze lehet, csak áltatom magam. :D) Minden esetre nagyon fincsi, és akár reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is szuper alternatíva egy kis joghurttal, gyümölccsel.
Hozzávalók:
fél csésze olvasztott vaj
4 púpos ek méz
fél csésze barnacukor
1 csésze liszt (nálam teljes kiőrlésű)
1 csésze zabpehely
1 csésze kókuszreszelék
1 csipet só
1 kk szódabikarbóna
Elkészítés:
Elsőként a vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot és csurgasd hozzá a mézet. Jó alaposan dolgozd össze.
A lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a sót és a szódabikarbónát szintén keverd össze, majd szórd a mézes masszához.
Keverd addig, míg össze nem áll a tészta.
Csomagold folpackba és tedd kb. 1 órára a hűtőbe, hogy könnyebb legyen formázni.
Ha letelt az idő melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy sütpapíros tepsit.
Formázz kis gombócokat a masszából, majd tenyérrel picit lapítsd ki őket.
Érdemes jó sok helyet hagyni köztük, mert a sütőben megnőnek.
Süsd kb. 12 percig. Itt még nagyon puhának fognak tűnni, de amint kihűlnek megkeményednek.
Tipp: Tárold légmentesen záródó dobozban.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek