Még tavasszal egy full extrás baba bulira készítettem ezt a gyors, joghurtos finomságot. Ennyi fincsi süteményt régen láttam egy helyen, úgyhogy az én kis kevert, bögrés édességem csak "csúfolkodott" az asztal szélén. Aztán mégis hatalmas megtiszteletés ért, mert barátnőm kisfia az én sütimet nézte ki magának és be is nyomott az apukájával jó néhány szeletet. :) Barbi csak sóhajtozott, hogy Simi baba ilyet még nem igazán ehetne, de a fiúk lelkesedése nagyobb volt a süti iránt, mint az "anyai szigor". Ennél több elismerés nekem nem is kell!
Az alaprecept egyébként egy másik barátnőm kis füzetecskéjéből származik, úgyhogy a dicsőség Nórinak is kijár. :)
Hozzávalók: (1 bögre=1,5 dl)
1 bögre joghurt
fél bögre olaj
2 bögre liszt
1 bögre cukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg sárgabarack
4 ek zabpehely
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.
A tojást keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsd melléjük az olajat és a joghurtot is.
A liszthez add hozzá a sütőport, majd az egészet szitáld a joghurtos keverékbe.
Jó alaposan dolgozd össze a masszát, majd simítsd a tepsibe.
A barackokat negyedeld el és szépen rakosgasd a tészta tetejére őket.
Szórd meg zabpehellyel, majd mehet is a sütőbe, kb. 25 percre.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek