Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyors pizzás csiga

Volt már jó pár leveles tésztás receptem, és borítékolható, hogy bőven lesz még a jövőben is. Imádok vele dolgozni, mert gyors, egyszerű és könnyen kombinálható szinte bármilyen - elfekvő - otthoni alapanyaggal. Vasárnapra egy szuper vendégváró falatkát hoztam. Remélem tetszeni fog. Nálunk mindig nagy sikert arat.

pizza pizzás csiga csiga oregánó salsa szósz pizzaszósz leveles tészta sonka kukorica olajbogyó sajt

Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott leveles tészta

házi pizzaszósz/lustibbaknak bolti pizzakrém ;)

pizzafeltét: pl. sonka, kukorica, olajbogyó, szalámi, kolbász, hagyma etc.

10 dkg reszelt sajt

oregánó

pizza pizzás csiga csiga oregánó salsa szósz pizzaszósz leveles tészta sonka kukorica olajbogyó sajtElkészítés:

Már előző este vedd ki a mélyhűtőből a leveles tésztát, hogy kiolvadjon.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

Ha kiengedett a tészta, lisztezett deszkán nyújtsd kb. fél centi vékonyra.

Kend rá a pizzaszószt a kinyújtott leveles tésztádra. 

Szórj tetszés szerint feltétet a tésztára. Én most sonkát, kukoricát és hagymát használtam, majd reszeld rá egyenletesen a sajt felét. 

Tekerd fel szorosan a tésztát és vágj belőle kb. 1-2 cm vastag szeleteket.

Fektesd le a kis csigákat a sütőpapíros tepsibe és szórd meg őket oregánóval és a maradék reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt sülnek meg. A végén adhatsz neki pár perc légkeverést, hogy megpiruljon. 

Tipp: Tálalhatod mártogatóssal is: pl. fűszeres tejföllel vagy salsa szósszal

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Húsvéti sonkás rétes

Minden alapanyagot, ami a tavaszhoz és főként a húsvéthoz kapcsolódik, fogjuk és összedolgozzuk, majd egy jó nagy adag tésztába pakoljuk. Lekenjük tojással és már mehet is az egész a sütőbe, onnan meg a húsvéti asztalra a családnak és a lelkes locsolóknak. Jól hangzik? Na ugye, akkor süssétek meg mindenképpen!  

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

Hozzávalók:

20 dkg húsvéti sonka

4 db tojás

1 db póréhagyma

20 dkg zöldség vegyesen (pl. borsó, kukorica, répa, karalábé)

2 kk mustár

4 púpos ek tejföl

só, bors

1 adag leveles tészta+egy kevés liszt a nyújtáshoz

1 db felvert tojás a rétes lekenéséhez

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

Elkészítés:

A tojásokat és a zöldséget főzd meg.

A hagymát karikázd fel, a sonkát pedig aprítsd kis kockákra.

Ha megfőtt a tojás pucold meg és ezt is vágd össze.

Egy edénybe keverd össze a tejfölt, a mustárt és sózd, borsozd. (A sóval csak óvatosan, mert a sonka elég sós magában is.)

Add hozzá a zöldségeket, a hagymát, a tojást és a sonkát, majd az egészet keverd össze,

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra, majd halmozd a közepére egy csíkban a tölteléket.

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

A téglalap hosszabb oldala mentén ferdén vagdosd be a tésztát, majd hajtsd fel a két végét.

Hajtsd felváltva az oldalsó tésztacsíkokat a töltelékre, majd az egészet kend le felvert tojással. Ha gondolod borsozd meg.

Süsd kb. 30-35 percig, míg szép aranybarna nem lesz.

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

Nézzetek körül a facebook oldalamon is, ahol további húsvéti ötleteket találtok. 

0 Tovább

Rugelach Variációk: Sajtos és Kolbászos

3. Nagypapám (igen, nekem olyanom is van :D) névnapjára készítettem ezt a fincsi vendégvárót. Először sütöttem rugelach-ot, de az biztos, hogy nem utoljára. Mindenképp ki fogom próbálni többféle édes és sós töltelékkel is, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, az élvezeti faktora mégis óriási. Épp emiatt érdekes, hogy kezdetben szegényebb házaknál sütötték, ahol krémsajt helyett írót vagy tejfölt használtak hozzá és állítólag cukros-diós-fahéjas keverékkel töltötték. A 20. században terjedt el igazán - hol máshol, mint az Egyesült Államokban? - és azóta népszerűsége töretlen. Próbáljátok ki Ti is!


rugelach kolbász sajt sajtkrém tejföl vendégvárók

Hozzávalók:

200 g vaj
200 g krémsajt
250 g liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
1 kk só
1 tojás a lekenéshez
10 dkg sajt
1 db tömlős sajt 
10 dkg kolbász
2-3 ek tejföl vagy krémsajt

rugelach kolbász sajt sajtkrém tejföl vendégvárók

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a sót, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. 

Tedd hűtőbe egy kis időre, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A sajtot reszeld le és keverd össze a tömlős sajtkrémmel. 

A kolbászt vágd apró kockákra és dolgozd össze a maradék 2-3 ek krémsajttal.

A tészta felét (vagy ha kisebb kiflicskéket szeretnél a harmadát) nyújtsd ki kör alakúra egy lisztezett deszkán.

Vágd kb. 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Mindegyik cikkelyre tegyél kb. egy púpos kiskanálnyi sajtos tölteléket, majd tekerd fel őket és sorakoztasd a tepsire.

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el, csak arra kolbászos tölteléket tegyél.

Kend meg őket felvert tojással, és ha van kedved szórj rájuk a kedvenc zöldfűszeredből, egy keveset, de akár tehetsz rájuk szezámmagot vagy reszelt sajtot is.

Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket. 

Ebből az adagból nekem kb. 3 tepsi lett!

Tipp: Töltelékként szinte bármit használhatunk. Ha édeset szeretnénk akkor szerintem működhet nutellával, csokikrémmel, kakóporral, lekvárokkal, aszalt gyümölcsökkel, magocskákkal, dióval, mogyoróval, mandulával és ezek variációjával. Ízesíthetjük fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, kardamommal, vaníliával, rummal vagy akár egy kevés chilivel is.

Ha sósat szeretnénk jöhetnek a különböző sajtok, minden mennyiségben, minden ízesítésben, de el tudok képzelni hozzá olívabogyót, aszalt paradicsomot, feketeerdei sonkát, bacont, túrót, juhtúrót vagy akár egy ricottás-spenótos tölteléket is a közelgő húsvétra.  

Nyilván itt már csak a tészta emlékeztet az eredeti rugelach-ra, de inspirációnak mindenképpen szuper!

Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon is vagy gyertek instagramra.

0 Tovább

Vendégváró Pizzagolyó Kétféle Mártogatóssal

Egy régi barátnőmtől hallottam először - jó pár éve - a pizzagolyóról. Akkoriban még nem túl nagy biztonsággal (értsd:sehogy) mozogtam a konyhában, így nagy csodálattal néztem rá, mikor meghívott magához és el is készítette ezt a finomságot. Nagyon ízlett, de kicsit meglepődtem, mert én inkább picike pizzás csigáknak láttam, nem golyóknak. Elkezdtem recepteket is keresni, de nagyrészt ezek is a "csigavonalon" mozogtak. De persze nekem igazi golyóforma kellett, így begyúrtam a megszokott pizzatésztámat és ebből próbáltam alkotni valamit. 

vendégvárók pizzagolyó pizza paradicsomszósz mártogatós oregánó bazsalikom sajt kukorica kolbász sonka hagyma mozarella olívabogyó

Hozzávalók a pizzagolyóhoz:

1 kg liszt

2 tasak szárított élesztő/1 kocka friss élesztő pici langyos cukros tejben felfuttatva

2 ek só

1 ek cukor

1 ek oregánó

1 ek bazsalikom

őrölt bors

6 dl langyos víz

6 ek olaj

házi pizzaszósz/lustibbaknak sima paradicsomszósz vagy bolti pizzakrém

pizzafeltét: mozarrellagolyók, olajbogyó, sonka, kukorica, hagyma, kolbász, szalámi, reszelt sajt etc.

olívaolaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyúrd össze. (Én a hasonló tésztáknál csalok és dagasztókaros robotgéppel dolgozom vagy szólok a férjemnek, hogy ha ma is szeretne enni, akkor gyúrja össze a tésztát.)

Meleg helyen, lefedve keleszd kb. 1 óra hosszát.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

Ha szépen megkelt a tészta jöhet a golyócskázás. Itt két út van, kinek mi az egyszerűbb. 

Num 1. Nyújtsd ki a lisztezett deszkán a tésztát és vágd kockákra. (Így könnyű kb. azonos nagyságú golyócskákat formázni, de mosogatni kell a sodrófát és az alátétet.)

Num 2. Csípj le kisebb adagokat a tésztából, lapítsd ki. (Nem kell mosogatni, de oda kell figyelni a mennyiségekre.)

Az egyszerűség és a lustaság felülkerekedik a maximalizmusomon és szépérzékemen, így én a 2. verziót választom. :) 

Mindegyik tésztácska közepébe kenj egy kevés pizzaszószt, szórj rá mozzarellagolyókat, olajbogyót, sonkát, kukoricát vagy egyéb általad szeretett pizzafeltéteket, majd "csomagold" össze őket. 

A kis golyókat sorakoztasd a sütőpapíros tepsire és a tetejüket kend le egy kevés olívaolajjal. Szórj rájuk reszelt sajtot és oregánót/bazsalikomot. 

Süsd kb. 20 percet, míg megpirul kicsit a tészta, a sajt pedig megolvad a golyócska belsejében.

Kínáld házi paradicsomos salsával és fűszeres tejföllel. 

Utóbbihoz keverj össze egy nagy doboz tejfölt 1 szál újhagymával és ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel.

Ui.: Ez nagyon nagy adag tészta, így én csináltam egy részéből ebédre egy tepsi hagyományos pizzát, és a másik feléből "golyócskáztam". Végül így lett egy tepsi pizzánk és 2 tepsinyi pizzagolyónk estére a vendégeknek. 

0 Tovább

Házi Borkóstoló fincsi borkorcsolyákkal 

Budafoki lévén - és persze a gasztronómiai fesztiválok, illetve a borok iránti érdeklődésemből adódóan - megfordultam már néhány borkóstolón, illetve hasonló tematikájú rendezvényen, fesztiválon.  Mivel mindig nagyon jól éreztem magam, kitaláltam, hogy baráti társaságunkkal miért ne rendezhetnénk meg Mi is, a saját kis személyre szabott, „exkluzív” borkóstolós esténket.  Egyik hétvégén tehát adta magát az ötlet, hogy tartsunk egyet házilag. És milyen jól tettük! Ha szeretitek a borokat (és ki ne szeretné?), szívesen kísérletezgetnétek egy kicsit, avagy éppen csak kedvetek lenne egy kis „kulináris kalandozáshoz", akkor én csak ajánlani tudom, hogy hozzatok össze egy hasonló estet a hétvégére! Nem nagy beruházás - a szervezett borkóstolókhoz képest - ráadásul különösebb előkészületet sem igényel, ellenben nagyon szórakoztató és az alkoholfogyasztásnak így máris adhattok egy elegánsabb körítést. :)

borkóstoló kolbász túró lepény paradicsom pesto

Italok:

A borkóstolóra mindenki hozott egy üveg bort. Az ár, illetve a bor típusa és a tematika nem volt előre meghatározva. Arra jutottunk, hogy mindenképp érdemes előre lefixálni, hogy aznap esetleg csak fehérborokat kóstolunk, vagy kifejezetten egy típust, mondjuk irsai olivért vagy teljesen vegyesen. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor osszuk le, hogy ki hozza a vöröset, ki a fehéret és ki a rosét. Előre ragasszuk le a boroscímkéket, hogy ne befolyásolja semmi a tesztet, majd jöhet is a kóstolás. Szerkeszthetünk akár "szavazólapokat" is, ahol mindenki értékelheti a borokat.

borkóstoló kolbász túró lepény paradicsom pesto

Ételek:

Mi különböző sajtokat és olivabogyót rendeztünk el tányérokon, illetve készítettem kis túrós lepényeket is, a Csakapuffin blog receptje alapján. Az előbbieken kívül olivás grissinit mártogattunk diós sajtkrémbe. Persze ahogy fogytak a borok, előkerült a jó öreg zsíroskenyér is. Pont volt otthon házi kolbászból kisült zsír, így gyorsan felvágtam egy bagettet és megkentem a szeleteket. Nyilván ennek volt a legnagyobb sikere. 

Jó ötlet lehet még egy jó kis magyaros paraszttál is, jóminőségű vagy akár házi kolbásszal, tepertővel, zöldségekkel és friss kenyérrel. El tudok képzelni bármilyen pogácsát, sós nassolnivalót, leveles tésztás finomságot is. 

borkóstoló kolbász túró lepény paradicsom pesto

Pesto szószos és kolbászos túrós lepények:

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg túró
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 kk só
1 db tojás
2-3 ek tejföl
fél dl olaj

Hozzávalók a feltéthez:

3-4 ek tejföl

3-4 ek pesto szósz

1 doboz koktélparadicsom

Fél szál vékony kolbász

Elkészítés:

A túrót dolgozd össze a tojással, a tejföllel, az olajjal, a sóval és a sütőporos liszttel. Én csaltam, mert nem szeretek túlzottan tésztát gyúrni, így a robotgép dagasztókarját használtam, és csak a végén segítettem rá kézzel.

Ha kész a tészta, karikázd fel a kolbászt, és a koktélparadicsomokat, majd vágd fel a hagymát, reszeld le a sajtot.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral 1-2 tepsit.

Gyúrj pici gombócokat a tésztából, majd a tenyereddel lapítsd le őket. (Vigyázz, mert sütés közben megnőnek.) Egy tepsire én 16 db kis gombócot raktam és majdnem 3 tepsi lett ekkora adagból.

A kilapított tésztagombócok egy részét, kend meg egy kevés tejföllel, és helyezz rá paradicsomot, kolbászt, hagymát, majd szórd meg reszelt sajttal.

A másik felét kend meg pestó szósszal és tegyél rá egy szelet paradicsomot, végül szórj rájuk reszelt sajtot. 

Előmelegített sütőben 180 fokon süsd őket 20-25 percig. 

ui. Igen, nálunk még február elején is állt a Karácsonyfa, de megnyugtatok mindenkit, azóta már - sajna - leszedtük! :D

Innen az ötlet a túrós lepényekhez:

http://csakapuffin.cafeblog.hu/2012/02/15/turos-lepenyek-kolbasszal-paradicsommal/

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek