Alapvetően sem szeretek túl sok időt tölteni a főzéssel, de nyáron kifejezetten nincs kedvem extrázni a dolgokat, hiszen kinek van kedve a fülledt konyhában tölteni az időt, ha helyette a szabadban is lehet? Ilyenkor előszerettel készítek egytálételeket egy fincsi salátával, hiszen csak gyorsan össze kell dobálni az alapanyagokat, a sütő pedig már magától tudja a dolgát! (Az más kérdés, hogy 50 fokban, annyira ez sem élvezetes. XD)
Hozzávalók:
1 csomag tészta (nálam 50 dkg-os spagetti)
1 doboz paradicsomszósz (50 dkg)
1 nagyobb hagyma
20 dkg sonka
kb. 30 dkg zöldség vegyesen (én most kukoricát, zöldbabot és házi borsót használtam)
1+1 kk só, sok őrölt bors
1 marék bazsalikom
10 dkg reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
Elsőként tedd fel a tésztát enyhén sós vízbe főni.
A hagymát pucold meg, majd vágd apróra. Futtasd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a kockára vágott sonkát is.
Ha kicsit megpirultak, öntsd hozzá a paradicsomszószt, fűszerezd sóval, borssal, apróra vágott bazsalikommal és szórd bele a zöldségeket is.
Főzd kb. 10 percig, míg összeérnek az ízek és a zöldségek is megpuhulnak.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A megfőtt tésztát szűrd le és forgasd össze a paradicsomszósszal, majd egyengesd egy nagyobb tepsibe.
Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd süsd kb. 20 percig.
Friss bazsalikommal és zöldsalátával tálald.
Tipp: Nyáron, mikor töménytelen mennyiségben érik nálunk a fincsi házi paradicsom, rákarikázok egy csomót a tésztára, és csak ezt követően reszelem rá sajtot. Hááát, nem rontja el! :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek