Ma van a Nutella világnapja (igen, szinte már mindennek van saját világnapja), így eme csodálatos alkalomból egy mogyorós és egyben mogyorókrémes receptet hoztam. Egyébként csak az elmúlt években "fanyalodtam" rá a Nutellára, gyerekkoromban a Milky way vs. Nutella harcot, nálam kiütéssel az előbbi nyerte. Aztán elkezdett eltűnni a boltok polcairól a kedvenc csokikrémem, de szerencsére egy darabig még kapható volt a nyaralónkhoz közeli "Zöld közértben" Kápolnásnyéken. Így legalább nyaranta feltankoltuk a készleteket. :) Végül sajnos totálisan nyoma veszett, most olvastam utána, hogy 1990-ben vonták ki a forgalomból. Így maradt a Nutella, egye fene, az is jó lesz. :)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 nagyobb tojás
20 dkg vaj
20 dkg darált mogyoró
18 dkg porcukor
kis üveg nutella/mogyorókrém
Elkészítés:
A darált mogyorót keverd össze a cukorral, majd üsd hozzá a tojást, szórd bele a lisztet és darabold bele a vajat.
Jó alaposan gyúrd össze a tésztát.
Csomagold folpackba és tedd hűtőbe egy éjszakára.
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, majd készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
Nedves kézzel formázz egyforma méretű kis golyókat, majd sorakoztasd őket a tepsire.
Nedves tenyérrel kicsit nyomkodd le őket, majd süsd 15-20 percig.
Hagyd kihűlni, majd ragaszd össze őket nutellával/mogyorókrémmel.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek