Régen totál azt hittem, hogy friss, házi péksütit készíteni nagyon macerás és viszonylag nehéz feladat. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy kis csalással, bolti leveles tészta felhasználásával fél óra alatt össze lehet dobni uzsonnára egy jó kis mazsolás túrós batyut. Energiabefektetés szinte nulla, így szerintem nagyon megéri házilag sütni a családnak, mert tapasztalatból mondom, hogy nagyon hálásak lesznek érte. Legalábbis nálunk Gy.-nek nagyon bejött, Mr. Baba pedig első kóstolásnál köszönte szépen nem kérte (persze a "tecsógazdaságosért" oda van), de másodjára már ő is benyomott belőle egy adagot.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
50 dkg túró
5 dkg mazsola
1 narancs/citrom
2 ek joghurt/tejföl
3 ek porcukor
1 tojás
Elkészítés:
A túrót öntsd egy nagy tálba és keverd ki a tejföllel/joghurttal és a porcukorral.
Ízesítsd a narancs/citrom lereszelt héjával.
Dolgozd bele a mazsolát is.
A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vékonyra, majd vágd kb. 10x10 cm-es négyzetekre.
Mindegyik négyzet közepébe halmozz 1-1 evőkanálnyi mazsolás túrót, majd hajtsd fel a széleket és középen csippentsd össze.
Jól nyomkodd össze az illesztéseknél, nehogy szétnyíljanak a batyuk sütés közben.
Kend le őket felvert tojással, majd sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire őket.
Süsd 200 fokra előmelegített sütőben 12 percet, majd adj neki még 2 perc légkeverést.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek