Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Oreo kekszes narancsos sajttorta olaszrizlinges eperszósszal

Ma egy elég villantós desszertet hoztam, aminek az elkészítése egyáltalán nem nehéz, ráadásul különösebben sok időt sem vesz igénybe. Senkit se tántorítson el a hozzávalók hosszú listája és a leírás, megígérem, hogy jó lesz! :) Első körben azért, mert miközben készítitek a sütit, lecsusszanhat 1-2 dl olaszrizling, "ha már úgyis ki kell bontani az üveget a sütihez" alapon. :) 

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Hozzávalók a tortához:

150 g oreo keksz

50 g vaj

250 g krémsajt

1 kis doboz natúr joghurt

2 nagyobb tojás

3 púpos ek porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kisebb narancs lereszelt héja és a leve

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Hozzávalók a szószhoz:

2-3 ek eperlekvár

12 dkg eper 

1 dl fehérbor (nálam a balatoni Dobosi Pincészet Bio Olaszrizlingje)

pár darab citromfű levél

1 kisebb narancs lereszelt héja és leve

A sajttorta elkészítése:

A kekszet daráld le vagy törd minél apróbb darabokra. (Én a szomszédok nagy örömére húsklopfolóval szoktam összetörni a még bontatlan csomagolásban lévő kekszeket. :D)

A vajat olvaszd meg és dolgozd össze a keksszel. 

Lapogasd egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába.

Tedd hűtőbe, míg összeállítod a krémsajtos réteget.

A sütőt melegítsd elő 190 fokra, majd tegyél egy vízzel teli sütésálló tálat a sütőd aljára.

A krémsajtos réteghez a krémsajtot, a joghurtot keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat.

Ízesítsd a narancs levével és lereszelt héjával.

Kanalazd az egészet a kekszes alapra, majd tedd sütőbe.

Kb. 40 perc alatt sül meg.

oreo keksz sajttorta krémsajt eper olaszrizling bor citromfű fehérbor narancs édességek

Az eperszósz elkészítése:

Kb. 10 dkg epret vágj apróra, majd az eperlekvárral együtt kezdd el melegíteni. (A többire a díszítésnél lesz szükséged.)

Öntsd hozzá a bort, majd a narancs lereszelt héját és levét.

Mosd meg a citromfű leveleket és ezt is add a boros eperhez.

Főzd kb. 10 percig, majd szedd ki a citromfű leveleket.

Botmixerrel turmixold össze az egészet.

Szeleteld fel a tortát és kínáld az eperszósszal, illetve a maradék friss eperrel.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon

0 Tovább

Mini gyümölcsös sajttorták

A rendes keksz alapú sajttorta elkészítésétől sokáig féltem, mert évekkel ezelőtt egy karácsonyi meggyes-gesztenyés desszert nem sikerült túl fényesen. A sütinek ugyanúgy olvasztott vajjal elkevert darált keksz volt az alapja, mint a sajttortáknak, de a "tészta" egyáltalán nem akart összeállni. Valószínűleg a túl sok kekszhez, túl kevés vajat öntöttem, ráadásul a hűtőbe sem tettem be megszilárdulni. Szeletelni egyáltalán nem lehetett, de azért a süti nem ment kárba: kikanalaztuk a formából. :) 

A lenti receptnél viszont nem fogtok csalódni, a süti - a kekszes alappal együtt - tökéletesen kijön a formából, úgyhogy próbáljátok ki nyugodtan!

sajttorta Édességek krémsajt tejföl zabkeksz tojás gyümölcs eper szeder ribizli cheesecake édességek

Hozzávalók:

150 g zabkeksz

50 g vaj

300 g krémsajt

3 ek porcukor

100 g tejföl

3 tojás

1 kk vanília aroma

1 citrom leve és lereszelt héja

Gyümölcsök a díszítéshez (nálam eper, szeder és ribizli)

sajttorta Édességek krémsajt tejföl zabkeksz tojás gyümölcs eper szeder ribizli cheesecake édességek

Elkészítés:

A zabkekszet daráld le vagy törd minél finomabbra.

A vajat olvaszd meg és keverd össze a keksszel. 

Adagold 24 db muffinforma aljába. Én szilikonosat használtam.

Tedd hűtőbe, míg összekevered a krémsajtos részt.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és tegyél egy vízzel teli sütésálló edényt a sütőd aljára, hogy gőz képződjön.

A krémsajtot dolgozd össze a porcukorral és a tejföllel, majd egyesével add hozzá a tojásokat is.

Reszeld le a citrom héját, majd öntsd a krémsajtos keverékhez a citromlével és a vanília aromával együtt.

Adagold a kekszes réteg tetejére.

Süsd kb. 25 percig.

Ha kihűltek a mini sajttorták könnyen ki tudod szedni a formából.

Tedd tányérra őket és díszítsd friss gyümölcsökkel ízlés szerint.

sajttorta Édességek krémsajt tejföl zabkeksz tojás gyümölcs eper szeder ribizli cheesecake édességek

A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide.

0 Tovább

Szederhabos-Banános Pohárkrém

A hétvégi sütögetésnél túl sok tejszínhabos mascarpone krémet kevertem, illetve maradt pár szem szedrem is. Nem akartam, hogy megromoljon, mert nagyon utálok feleslegesen pazarolni. Időm viszont nem volt, úgyhogy valami extra gyors édességet kellett kitalálnom, amihez elhasználhatom a fenti alapanyagokat. Ezeknek a kritériumoknak mi más is felelhetne meg, mint a pohárkrém. :) A kedvenc desszertem, mert a befektetett energia köszönő viszonyban sincs a sikerrel, ráadásul szabadon variálható az otthon lévő alapanyagok (kekszek, gyümölcsök, krém alapanyagok) szerint. 

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Hozzávalók 4 adaghoz:

10 dkg mascarpone

15 dkg habtejszín

3 ek porcukor

10 dkg szeder

2 db kisebb banán

kb. 15 dkg zabkeksz

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Elkészítés:

A mascarpone-t keverd ki a cukorral, majd a habtejszínt verd kemény habbá.

Forgasd a habot óvatosan össze a cukros mascarpone-val.

A szedret egy lábosba kezd el melegíteni és egy villával törd kicsit össze. Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, úgyhogy nem főzöm halálra. :)

Öntsd a szederpürét a habhoz és  jó alaposan keverd össze.

Karikázd fel a banánokat, majd jöhet a rétegezés.

Vegyél elő 4 poharat és tördeld az aljukra a keksz felét.

Kanalazd rájuk a szedres krém felét, majd pakolj mindegyikre néhány karika banánt.

Ezt követően megint jöhet a keksz, majd a krém másik fele és végül a maradék banán.

mascarpone habtejszín szeder banán citromfű porcukor zabkeksz édességek pohárkrémek

Tipp: Érdemes a banánra egy kevés citromot csepegtetni, hogy ne barnuljon meg.

Ha van kedved, díszítésként tegyél 1-1 citromfű levelet a poharakba.

Át is szűrheted a szederpürét, ha zavar a szeder magja. Ez esetben először jól főzd és törd össze a gyümölcsöt, majd egy szitán keresztül préseld ki a levét.

Szeder helyett készítheted eperrel, málnával, ribizlivel, szamócával vagy akár meggyel is. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalamat

0 Tovább

Joghurtos Panna Cotta Eperpürével

A legnagyobb sikerek és elismerések - nálam - mindig hirtelen és váratlanul jönnek. :) Ha rákészülök, hogy "namostaztán" készítek valami "hiperszuper csillagromboló" sütit, a végeredmény tuti katasztrófa lesz.  Ellenben, ha úgy állok hozzá, hogy "dobjunk össze gyorsan valamit, abból, amink van", a siker garantált. Múlt szombaton nézegettem a hűtőt (mármint nyilván a beltartalmát, nem az ajtaját XD), hogy csak kéne azért ebéd utánra valami finomság. Nagy sütést nem akartam rendezni, mert hátra voltak még az Anyák napi édességek is. Nyitva volt egy adag görög joghurt, találtam tejszínt is, így adta magát a helyzet egy gyors joghurtos panna cotta elkészítéséhez egy Stahl recept alapján. 

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Hozzávalók:

30 dkg görög joghurt

1 dl tejszín

1 dl tej

3 ek cukor

1 kk vanília aroma

1 csapott ek zselatinfix

1 citrom/narancs lereszelt héja és leve

25 dkg eper

citromfű a díszítéshez

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Elkészítés:

A tejet, tejszínt és a joghurtot jó alaposan keverd ki a cukorral és a vanília aromával.

Kezd el melegíteni, de ne forrald fel.

Szórd a zselatinport egy kisebb edénybe, majd adj hozzá egy keveset a tejszínes keverékből és kézi habverővel dolgozd össze.

Öntsd a zselatinos folyadékot a többihez, majd jó alaposan keverd el. 

Szórd hozzá a citrom/narancs lereszelt héját és kifacsart levét, majd adagold 4-6 db pohárba/kehelybe, attól függően, hogy mekkorákat szeretnél. 

Tedd hűtőbe, amíg megszilárdul. (Akár egy éjszakára is.)

Az eperszószhoz az epreket mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy lábosban kezd el melegíteni, hogy levet eresszen, majd botmixerrel pürésítsd. (Ha mirelit eperből dolgozol, akkor elég csak összeturmixolni, mert elég levecses magában is.)

Öntsd a megszilárdult panna cotta-k tetejére az eperszószt, majd díszítsd friss eperrel és citromfűvel.

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Tipp: Ha forró víz alá tartod a poharakat, a panna cotta-k könnyen kicsusszannak belőle, így külön tányéron is tudod tálalni. Ez esetben is kínálj mellé eperszószt, mert sokkal finomabb.

Ha nagyon savanykásnak találod az eperpürét, adhatsz hozzá pár evőkanál cukrot, de a panna cotta alapvetően is édes, így szerintem felesleges, mert jól összepasszolnak. 

A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide. 

Az eredeti receptért klikk ide

0 Tovább

Ribizlis-Szedres Cheesecake Brownie

Brownie receptet már hoztam Nektek, és elárulom, hogy ennek a sütinek is ugyanaz az alapja. Na, de mitől lesz a cheesecake brownie cheesecake? Naná, hogy egy plusz sajtkrémes rétegtől. De persze itt még nem állunk meg, hanem egy pillanatok alatt összedobható, szedres-ribizlis finomságot is a tetejére csorgatunk, és így lesz az igazi, higgyétek el! :) A savanykás gyümölcsök ugyanis szuperül passzolnak a "nagyoncsokis", ragacsos brownie alaphoz, a krémsajt pedig lágyítja és egyensúlyba hozza az egész sütit. Megéri kipróbálni, mert nagy sikere lesz!

 szeder ribizli brownie krémsajt cheesecake brownie

Hozzávalók a brownie alaphoz:

4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek kakaó
10-15 dkg jó minőségű étcsokoládé
20 dkg vaj

Hozzávalók a krémsajtos réteghez:

25 dkg krémsajt
1 tojás
1 kis doboz joghurt
2 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a gyümölcsös díszítéshez:

20 dkg ribizli és szeder vegyesen
1-2 ek cukor

szeder ribizli brownie krémsajt cheesecake brownie

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy nagyobb (kb. 20x30 cm-es) tepsit sütőpapírral.

A tojást keverd ki a cukorral.

A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.

A csokoládét és a vajat gőz fölött olvaszd fel, majd adagold a tésztához.

A masszát öntsd a tepsibe, egyengesd el, majd jöhet a krémsajtos réteg elkészítése.

Ehhez a krémsajtot, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze, majd öntsd rá a brownie alapra.

A gyümölcsöket tedd egy pici lábosba és adj hozzá egy kevés cukrot.

Kezdd el melegíteni és egy villával törd őket kicsit össze, hogy levet engedjenek. 

Kanalazd a szedres-ribizlis szószt a sajtkrémes rétegre és egy villával húzogasd össze a sajtkrémmel, hogy szép márványos legyen a brownie teteje.

Tedd a sütőbe és süsd kb. 45 percig.

Tipp: Eperrel, málnával, szamócával is működik, de akár cseresznyével vagy meggyel is ki lehet próbálni. Tuti a siker. 

Ha esetleg zavarnak a gyümölcsök apróbb magjai, akkor teljesen főzd össze az egészet, majd szűrd le. 

Ha van kedvetek gyertek fb-ra és instagramra is!

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek