Szerintem az egyik legelegánsabb - egyben legegyszerűbb - desszert a pohárkrém, így a valentin napi sütis listámból sem maradhat ki. Ráadásul nagyon jól mutatnak a pohárban a különböző rétegek, a gyümölcsök feldobják és a kis csoki szivecskék pedig alkalomhoz illővé varázsolják. :)
Hozzávalók:
100 g tejszín
200 g meggyes joghurt
150 g meggybefőtt
1/2 tábla étcsoki
100 g csokiskeksz
csoki szivecskék a díszítéshez
Elkészítés:
A csokoládét törd össze, önts hozzá 3 ek tejszínt, majd vízgőz felett olvaszd meg.
A többi habtejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a gyümölcsjoghurtot, vigyázva, nehogy összetörjön a hab.
Néhány szem meggyet tegyél félre a díszítéshez, a többit keverd hozzá a habos krémhez.
A csokis kekszet törd nagyobb darabokra és tedd a poharak aljába. Locsold meg 1-2 kiskanálnyi meggybefőtt lével.
Rétegezd a kekszre vékonyan a meggyes habot, majd jöhet az olvasztott csoki.
Ezt követően megint jöhet egy kevés hab, majd az összetört keksz meglocsolva a meggylével.
Végül zárd le az egészet habréteggel, amit díszíts a félretett meggyszemekkel és csokiszívekkel.
Jó ünneplést! :)
Ui.: És íme, itt is van a fb oldalam! Gyertek Nézelődni! :)
Utolsó kommentek