A legnagyobb sikerek és elismerések - nálam - mindig hirtelen és váratlanul jönnek. :) Ha rákészülök, hogy "namostaztán" készítek valami "hiperszuper csillagromboló" sütit, a végeredmény tuti katasztrófa lesz.  Ellenben, ha úgy állok hozzá, hogy "dobjunk össze gyorsan valamit, abból, amink van", a siker garantált. Múlt szombaton nézegettem a hűtőt (mármint nyilván a beltartalmát, nem az ajtaját XD), hogy csak kéne azért ebéd utánra valami finomság. Nagy sütést nem akartam rendezni, mert hátra voltak még az Anyák napi édességek is. Nyitva volt egy adag görög joghurt, találtam tejszínt is, így adta magát a helyzet egy gyors joghurtos panna cotta elkészítéséhez egy Stahl recept alapján. 

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Hozzávalók:

30 dkg görög joghurt

1 dl tejszín

1 dl tej

3 ek cukor

1 kk vanília aroma

1 csapott ek zselatinfix

1 citrom/narancs lereszelt héja és leve

25 dkg eper

citromfű a díszítéshez

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Elkészítés:

A tejet, tejszínt és a joghurtot jó alaposan keverd ki a cukorral és a vanília aromával.

Kezd el melegíteni, de ne forrald fel.

Szórd a zselatinport egy kisebb edénybe, majd adj hozzá egy keveset a tejszínes keverékből és kézi habverővel dolgozd össze.

Öntsd a zselatinos folyadékot a többihez, majd jó alaposan keverd el. 

Szórd hozzá a citrom/narancs lereszelt héját és kifacsart levét, majd adagold 4-6 db pohárba/kehelybe, attól függően, hogy mekkorákat szeretnél. 

Tedd hűtőbe, amíg megszilárdul. (Akár egy éjszakára is.)

Az eperszószhoz az epreket mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy lábosban kezd el melegíteni, hogy levet eresszen, majd botmixerrel pürésítsd. (Ha mirelit eperből dolgozol, akkor elég csak összeturmixolni, mert elég levecses magában is.)

Öntsd a megszilárdult panna cotta-k tetejére az eperszószt, majd díszítsd friss eperrel és citromfűvel.

eper tejszín görög joghurt joghurt tej citrom narancs zselatinfix édességek pohárkrémek

Tipp: Ha forró víz alá tartod a poharakat, a panna cotta-k könnyen kicsusszannak belőle, így külön tányéron is tudod tálalni. Ez esetben is kínálj mellé eperszószt, mert sokkal finomabb.

Ha nagyon savanykásnak találod az eperpürét, adhatsz hozzá pár evőkanál cukrot, de a panna cotta alapvetően is édes, így szerintem felesleges, mert jól összepasszolnak. 

A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide. 

Az eredeti receptért klikk ide