Rossz időben Gy.-vel hajlamosak vagyunk arra, hogy lustaságból még csak az ebédlőasztalig sem mászunk el vacsorázni, hanem egyszerűen az ágyban eszünk. Ilyenkor a tálcás óvintézkedés ellenére is tuti találunk kósza morzsákat, amik később nagyon tudnak ám szúrni! :) Ilyenkor csak bámuljuk a TV-t, miközben eszünk és semmi romantika nincs benne. Mindig megbeszéljük, hogy ez nem jó taktika, és a jövőbeni gyerekeinknek nem mutathatunk ilyen rossz példát. :D Nyáron persze más a helyzet, mert ebben a gyönyörű időben kihasználjuk a teraszunkat és szinte minden este kint vacsizunk. TV nélkül teljesen más, ráadásul - szerintem - már ez is elég ahhoz, hogy kicsit kilendítsen minket a szürke hézköznapokból. A főzésnek is sokkal nagyobb kedvvel állok ilyenkor neki, hiszen tudom, hogy jó kis estének nézünk elébe. Ez a recept is egy teraszos vacsihoz készült!
Hozzávalók:
6-8 közepes méretű újkrumpli (nálam szám szerint 7, de a 6-8 olyan menőn hangzik XD)
400 g hámozott paradicsomkonzerv (vagy friss paradicsom)
100 g paprikás szalámi
3 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling
1 marék bazsalikom
1+1 kk só, sok frissen őrölt bors
olaj
reszelt sajt (nálam most scamorza)
Elkészítés:
A krumplit jó alaposan sikáld meg, majd tedd fel sós vízbe főni.
A szalámit vágd apró kockákra, a fokhagymát pucold meg, a snidlinget és a bazsalikomot apríts össze.
Löttyints egy kevés olajat egy serpenyőbe, majd törd bele a fokhagymát és futtasd meg kicsit az olajon.
Dobd rá a szalámit, majd öntsd hozzá a paradicsomot.
Ízesítsd sóval, borssal és a felaprított fűszernövényekkel.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A megfőtt krumplikat szűrd le, vágd félbe.
Locsolj egy kevés olajat egy tepsibe és sorakoztasd bele a krumplikat.
Vágd be kicsit mindegyik közepét és kanalazz bele a paradicsomos szószból. Szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 15 percet. A végén adhatsz neki 4 perc légkeverést, hogy szépen megpiruljon minden.
Tálalásnál szórd meg friss zöldfűszerekkel és kanalazz hozzá egy kevés görög joghurtot.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon.
Utolsó kommentek