Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pizzás krumpli

Rossz időben Gy.-vel hajlamosak vagyunk arra, hogy lustaságból még csak az ebédlőasztalig sem mászunk el vacsorázni, hanem egyszerűen az ágyban eszünk. Ilyenkor a tálcás óvintézkedés ellenére is tuti találunk kósza morzsákat, amik később nagyon tudnak ám szúrni! :) Ilyenkor csak bámuljuk a TV-t, miközben eszünk és semmi romantika nincs benne. Mindig megbeszéljük, hogy ez nem jó taktika, és a jövőbeni gyerekeinknek nem mutathatunk ilyen rossz példát. :D Nyáron persze más a helyzet, mert ebben a gyönyörű időben kihasználjuk a teraszunkat és szinte minden este kint vacsizunk. TV nélkül teljesen más, ráadásul - szerintem - már ez is elég ahhoz, hogy kicsit kilendítsen minket a szürke hézköznapokból. A főzésnek is sokkal nagyobb kedvvel állok ilyenkor neki, hiszen tudom, hogy jó kis estének nézünk elébe. Ez a recept is egy teraszos vacsihoz készült!

krumpli burgonya paradicsom szalámi zöldfűszer bazsalikom snidling fokhagyma paradicsomkonzerv rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6-8 közepes méretű újkrumpli (nálam szám szerint 7, de a 6-8 olyan menőn hangzik XD)

400 g hámozott paradicsomkonzerv (vagy friss paradicsom)

100 g paprikás szalámi

3 gerezd fokhagyma

1 csokor snidling

1 marék bazsalikom

1+1 kk só, sok frissen őrölt bors

olaj

reszelt sajt (nálam most scamorza)

krumpli burgonya paradicsom szalámi zöldfűszer bazsalikom snidling fokhagyma paradicsomkonzerv rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit jó alaposan sikáld meg, majd tedd fel sós vízbe főni.

A szalámit vágd apró kockákra, a fokhagymát pucold meg, a snidlinget és a bazsalikomot apríts össze.

Löttyints egy kevés olajat egy serpenyőbe, majd törd bele a fokhagymát és futtasd meg kicsit az olajon.

Dobd rá a szalámit, majd öntsd hozzá a paradicsomot.

Ízesítsd sóval, borssal és a felaprított fűszernövényekkel.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A megfőtt krumplikat szűrd le, vágd félbe.

Locsolj egy kevés olajat egy tepsibe és sorakoztasd bele a krumplikat.

Vágd be kicsit mindegyik közepét és kanalazz bele a paradicsomos szószból. Szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 15 percet. A végén adhatsz neki 4 perc légkeverést, hogy szépen megpiruljon minden.

Tálalásnál szórd meg friss zöldfűszerekkel és kanalazz hozzá egy kevés görög joghurtot. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon

0 Tovább

Spenótos Rétes

Amióta jó idő van, egyre jobban vágyom a szabadba. Amint hazaérek, nyitom ki az ablakokat és a teraszajtót is. Munka után Gy.-vel kint kávézunk a teraszon (én inkább iszom egy hosszúlépést XD) és az étkezéseinket is "kitelepítettük" átmenetileg. Egyik első idei teraszos vacsinkra készítettem ezt a rétest, ami kinézetében kevésbe, de ízeiben 100%-ban hozta a szintet. :D Ha valami könnyű vacsira vágytok, akkor bátran süssétek meg. 

spenót rétes réteslap sonka fokhagyma hagyma tojás tejföl tavasz rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6 db réteslap

1 csomag spenót 

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb hagyma

10 dkg sonka

3 ek tejföl

1 kk só, bors

2 ek olívaolaj

10 dkg vaj

1 db mozzarrella (vagy akár feta sajt)

1 felvert tojás a rétes lekenéséhez

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel. 

A fokhagymát szintén pucold meg és törd át fokhagymanyomón.

A sonkát vágd nagyobb kockákra.

Kezdj el olívaolajat hevíteni egy lábosba, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát. 

Ezt követően pirítsd meg a hagymás alapon egy kicsit a sonkát is, majd keverd hozzá a spenótot.

Sózd, borsozd és főzd össze az egészet.

Ha kész, hagyd kicsit hűlni, majd keverd bele a tejfölt. 

Vágd fel a mozzarellát, majd olvaszd fel a vajat.

Egy konyharuhára terítsd ki az első réteslapot és kend meg jó alaposan olvasztott vajjal. Ezt követően borítsd rá a második réteslapot, amit szintén vajazz meg, majd jöhet az utolsó réteslap és az utolsó olvasztott vajas réteg.

A rétegezett lapokon oszlasd el a spenótos krém felét, majd szórd meg a mozzarella egy részével.

A rétes két szélső oldalát hajtd rá a töltelékre, hogy kevésbé folyjon szét, majd az egészet tekerd fel. 

Tedd tepsire, majd kend meg felvert tojással.

Ismételd meg ugyanezt a másik három lappal és a maradék töltelékkel.

Süsd 200 fokon kb. 20 percig, míg szép aranybarna nem lesz.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el a facebook oldalamra. 

0 Tovább

Zöldséges tócsni fűszeres mártogatóssal 

Egyik délután Gy.-vel (A Férj) kisétáltunk a Vörösmarty térre, a Tavaszi Vásárra. Nyilván pont olyan volt, mint a decemberi Adventi Vásár, de azért egy kis kitérőt csak megért hazafelé. Már csak azért is mert a sok finomságot látva beugrott, hogy tócsnit még sosem készítettem, pedig nagyon egyszerű és nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag. Későn értünk haza, de ketten kb. fél óra alatt össze is dobtuk a vacsit. 

tócsni mártogatós krumpli répa hagyma tejföl joghurt kefír snidling fokhagyma rohanós vacsorák

Hozzávalók a tócsnihoz:

5 közepes krumpli

2 nagyobb répa

1 hagyma

2 tojás

2 ek olaj

1 ek só

sok frissen őrölt bors

10-12 ek liszt

kb 3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a mártogatóshoz:

1 kis doboz joghurt/kefír

1 kis doboz tejföl

kis csokor snidling

2 gerezd fokhagyma

1 csapott kk só

frissen őrölt bors

tócsni mártogatós krumpli répa hagyma tejföl joghurt kefír snidling fokhagyma rohanós vacsorák

A tócsni elkészítése:

A krumplit, a hagymát és a répát pucold meg, majd reszeld le őket.

A lereszelt zöldségekhez üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá az olajat, sózd, borsozd és keverd össze az egészet.

Kanalanként add hozzá a lisztet és dolgozd el a masszában.

Forró bő olajban kanállal adagolj a tésztából és süsd pirosra néhány perc alatt mindkét oldalát.

A fűszeres mártogatós elkészítése:

A joghurtot/kefírt és a tejfölt keverd össze. 

A snidlinget aprítsd fel, a fokhagymát pucold meg és törd át.

Keverd az egészet a tejfölös alaphoz, majd sózd, borsozd.

tócsni mártogatós krumpli répa hagyma tejföl joghurt kefír snidling fokhagyma rohanós vacsorák

A mártogatós mellé én egy egyszerű salátát készítettem: elsőként felvágtam a paradicsomot, uborkát és a jégsalátát, majd sóztam, borsoztam és meglocsoltam a zöldségeket egy kevés olívaolajjal és citromlével.

A facebook oldalam eléréséhez kattints ide.

4 Tovább

Zöldséges Rakott Csirke

Az a jó ebben az ételben, hogy már előző este elő lehet készíteni a húst és a zöldségeket, a nagy napon pedig csak össze kell pakolni kb. 10-15 perc alatt az egészet. Utána már mehet is a sütőbe. A sütési idő alatt pedig foglalkozhatunk fontosabb dolgokkal is, például a pihizéssel. :) Ez az adag ráadásul elég kiadós, így tökéletes vasárnapi ebédnek is, a maradékból pedig (ha lesz) lehet hétfőre csomagolni.

csirkemell fincsi ebédek brokkoli tejszín répa póréhagyma fokhagyma

Hozzávalók:

1 kg csirkemell

3 gerezd fokhagyma

2 ek mustár

só, bors

1-2 dl tej

4 nagyobb répa

1 brokkoli

1 db póréhagyma

500 g tejszín

10 dkg reszelt sajt

csirkemell fincsi ebédek brokkoli tejszín répa póréhagyma fokhagyma

Elkészítés:

A csirkét mosd meg és vágj belőle nagyobb szeleteket.

Sózd, borsozd meg, majd tedd egy zárható tetejű tálba.

Add hozzá a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd forgasd vele össze.

Önts rá egy kevés tejet, hogy finom puha legyen és tedd lefedve egy éjszakára vagy néhány órára hűtőbe.

A répákat és a póréhagymát karikázd fel, a brokkolit szedd rózsáira.

Sós vízben főzd puhára a répát és a brokkolit, majd szűrd le.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd készítsd elő a hozzávalókat és egy serpenyőt, illetve egy nagyobb tepsit.

A hússzeletek mindkét oldalát pirítsd fehéredésig egy kevés olajon a serpenyőben, majd tedd át a tepsibe.

Ha mindegyik kész, egyengesd el rajtuk a zöldségeket, majd öntsd nyakon tejszínnel.

Lefedve süsd kb. 45 percet, majd reszeld rá a sajtot és süsd még kb. 20 percet, amíg szép piros lesz. 

Én most rizzsel tálaltam, de krumlipürével is nagyon finom.

Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon is!

0 Tovább

Tavaszváró Spenótos-Ricottás Lasagne

Tavaly nyáron épp a barátnőmre vártam az Örs Vezér téren, mikor megláttam egy nagyon aranyos, aprócska Nénit, aki mindenféle finom friss zöldséget árult a kis kosárkájából. Aki ismeri a helyet, tudja, hogy nem lehet úgy végigmenni az aluljáró környékén, hogy ne találja meg őt valaki a portékájával. Persze a Néni is kínálgatta minden járókelőnek - köztük nekem is - a zöldségeit, de hát nem ment túl jól a biznisz. Nagy lemondóan elindult hazafelé az utolsó csomag spenótjával, amikor megsajnáltam szegényt és inkább megvettem tőle. Persze fogalmam nem volt, hogy mit fogok a spenóttal kezdeni, de volt egy csomag ősrégi lasagne lap a spejzban és találtam egy "majdnemlejárós" ricottát a hűtőben, így elég hamar körvonalazódott, hogy mi készüljön belőle. Azóta pedig visszatérő kedvenc lett, annyira, hogy a hétvégén is ezt készítettem. Íme a recept: 

lasagne ricotta paradicsomszósz spenót sonka fincsi ebédek fokhagyma mozarella

Hozzávalók:

1 csomag lasagne lap (500g)
450 g spenót (Nálam most sajnos fagyasztott, de lassan-lassan lesz friss is.)
3 gerezd fokhagyma
250 g ricotta
100-200 g sonka (Elhagyható. Én is csak a húsimádó férjem miatt pakolom bele.)
házi fűszeres paradicsomszósz
1-2 mozarrella
néhány ek olívaolaj

lasagne ricotta paradicsomszósz spenót sonka fincsi ebédek fokhagyma mozarella

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

Készítsd elő a lasagne lapokat. Elvileg ugye nem kell megfőzni őket, de én sajnos már jártam úgy, hogy a sütőben nem puhult meg eléggé, ezért én pár percre beáztatom őket forralt vízbe.

A zúzott fokhagymát pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a kockára vágott sonkát, majd a spenótot. Sózd, borsozd és főzd néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. 

Ha már kicsit kihűlt, keverd hozzá a ricottát. 

Készítsd el a paradicsomszószt, majd jöhet a rétegezés.

Egy tepsibe locsolj egy kevés olívaolajat és rakd ki teljesen az első adag tésztával. Ezt követően jöhet a spenót, majd megint egy réteg tészta következik, aztán kend le paradicsomszósszal, majd újra jöhet a tészta és így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. 

Felülre lehetőleg paradicsomszósz kerüljön, de persze ez opcionális.

A tetejét rakd ki mozzarellával, majd mehet is az egész a sütőbe. 

Lefedve süsd 200 fokon kb. fél órát, majd vedd le az alufóliát és így is süsd még kb. 15 percig.

Én salátával tálaltam. 

Tipp: Ha van otthon néhány nagyobb paradicsomod, vágd őket karikára és turbózd fel velük a paradicsomszószos rétegeket.

Ha több töltelékkel szereted, akkor duplázd a spenót mennyiségét! 

Remélem ízleni fog! :)

Ha van időtök, nézzetek be fb-ra is! 


 

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek